Elina Rouhiainen: Kesytön

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elina Rouhiaisen esikoiskirja Kesytön tarjoilee suomalaisversion nyt niin suosituista paranormaaleista romansseista. Kirja sijoittuu Suomen Kainuuseen, jonnekin susirajalle, jonne päähenkilö Raisa joutuu Helsingistä muuttamaan äitinsä kuoltua.

Pian Raisalle selviää, ettei kaikki uudessa kotikylässä Hukkavaarassa ole ihan tavallista, ja asukkaat tuntuvat kumman kiintyneiltä alueella runsaslukuisina asuviin susiin. Erityisen oudolta vaikuttavat paitsi kyläläisten äärimmäisen sporttinen luonne myös ihmissuhteet, sillä kaikki suhtautuvat oudolla pelonsekaisella kunnioituksella Raisan luokkatoveriin Mikaeliin ja tämän isään.

Kuten saattaa arvata, Mikael herättää myös Raisan kiinnostuksen, mikä ei suinkaan miellytä kaikkia. Ihmissuhteista päättäminen kun ei kylässä tunnukaan olevan jokaisen oma asia. Raisan onkin tehtävä päätös sen suhteen, onko hän valmis riskeeraamaan kaiken rakkauden vuoksi. Ihmissuhdekiemuroidensa ohella Raisa pyrkii selvittämään oman menneisyytensä salaisuuksia.

Mitä hänen äitinsä on jättänyt kertomatta Hukkavaarassa viettämästään nuoruudesta ja kuka itse asiassa Raisan isä onkaan? Entä miksi Raisalle ennestään tuntematon eno halusikaan hänet luokseen Hukkavaaraan, tämä kun ei vaikuta kovin sukurakkaalta ihmiseltä?

Olen viime vuosien aikana lukenut huomattavan määrän paranormaaleja romansseja työn puolesta ja Kesytön muodosti varsin ilahduttavan yllätyksen tässä kategoriassa. Vaikka kirjasta löytyvätkin paranormaalin romantiikan perinteiset juonikuviot, siinä on myös paljon uutta ja omaperäistä, minkä lisäksi teksti on hyvin sujuvaa.

Kirjan sijoittaminen Kainuuseen oli erinomainen ratkaisu ja yllätyksekseni paranormaali romantiikka toimii suomalaisessakin miljöössä varsin mainiosti. Kirja koukutti ainakin minut lukemaan sitä aina yötä myöten, joten uskon että se vetoaa myös varsinaiseen kohdeyleisöönsä paremmin kuin hyvin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...