Elina Rouhiainen: Muistojenlukija

Muistojenlukija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uuden Väki-sarjan avausosa kertoo 16-vuotiaasta Kiurusta, joka elää pientä elämäänsä ensihoitajaäidin ja työttömänä haahuilevan ornitologi-isän kanssa. Kiurussa on kuitenkin jotain erikoista: hän näkee ihmisten muistot lintuina ja pystyy näkemään, mistä muistoissa on kyse.

Itäkeskuksen ruuhkassa Kiuru törmää poikaan, jolta hän nappaa muiston, vahingossa. Poika huomaa sen ja lähtee ajamaan takaa Kiurua. Kiuru pääsee pakoon, mutta poika seuraa – Kiurun uniin. Kun poika tarpeeksi monta kertaa tekee Kiurun öistä painajaisten täyttämiä, Kiuru päättää ottaa riskin ja mennä tapaamaan poikaa.

Käy ilmi, että poika ja tämän ystävät asuvat Vuosaaressa anarkistisessa yhteisössä, vallatulla alueella, ja heillä on myös samankaltaisia voimia kuin Kiurulla. Kiurun kohtaama poika osaa kulkea ihmisten unissa, toinen osaa vaikuttaa aisteihin, kolmas hallitsee tunteita.

Näistä uusista tuttavuuksista tulee Kiurulle ystäviä, mutta mitä enemmän Kiuru saa tietää ystäviensä elämästä, sitä ristiriitaisemmaksi käyvät hänen tunteensa. Toisaalla mietityttää myös suhde lapsuudenystävä Samueliin, joka elää omalla tavallaan kovin erilaista elämää kuin Kiuru tai nämä uudet ystävät. Lopulta tilanne kärjistyy ja Kiuru huomaa olevansa vakavassa vaarassa.

Muistojenlukija on jännittävää nuortenkirjallisuutta ja mielenkiintoista urbaania fantasiaa nykyaikaisesta maailmasta. Sen henkilögalleria on kiehtovan monimuotoinen ja vakuuttava. Mukana on romantiikkaa, jännitystä, yhteiskunnallista pohdiskelua ja yliluonnollisia ilmiöitä – tästä riittää kyllä pureskeltavaa hetkeksi. Odotan suurella mielenkiinnolla, miten sarja jatkuu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...