Elina Rouhiainen: Aistienvartija

Aistienvartija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aistienvartija jatkaa Väki-trilogiaa siitä, mihin Muistojenlukija jäi. Kiuru ystävineen on hajaantunut muistot pyyhittyinä eri puolille Eurooppaa, paossa ylivoimaiselta tuntuvaa vihollista.

Pääosassa on nyt Bollywood, joka on löytänyt tiensä Riikaan. Hanttihommat ja kommuuniasuminen saavat jäädä, kun Bollywood saa itseltään kirjeen – jota ei koskaan muista kirjoittaneensa.

Kirje ohjaa Bollywoodin Pohjois-Irlantiin, josta hän löytää Kiurun – jota hän ei enää tunne. Kiuru on suojassa katolisessa sisäoppilaitoksessa. Kiurun ja Bollywoodin ringin muut jäsenet Nelu ja Dai saapuvat myös pian paikalle – perässään Väki, joka rinkiä jahtaa.

Aistienvartija on jännittävä seikkailu. Jos edellistä osaa johti Kiuru, nyt keskiössä on Bollywood, sukupuoli-identiteetiltään epämääräinen etnisesti vähän hämmentävä nuori, joka joutuu kirjan aikana pohtimaan vakavasti myös syitä, jotka johtivat aikaisemmin kotoa karkaamiseen ja kiertolaiselämään.

Elina Rouhiainen kirjoittaa vetävää nuortenkirjallisuutta, joka on tiukasti kiinni tässä ajassa, identiteetin ja yhteiskunnan kysymyksissä. Kirjassa on seikkailun ohessa pohdiskelua Pohjois-Irlannin kipupisteistä ja viittauksia suomalaisen politiikan suuntaan.

Muistojenlukija on syytä lukea ensin. Odotan mielenkiinnolla trilogian jatkoa, sen verran tiukkaan cliffhangeriin tämä kakkososa jää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...