Elina Rouhiainen: Vainuttu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elina Rouhiaisen Susiraja-sarjan päättävä Vainuttu alkaa melko rauhallisissa tunnelmissa edellisosan suurten mullistusten jälkeen. Raisa ja Mikael ovat jälleen löytämässä toisensa, vaikkei kumpikaan uskallakaan luottaa yhteiseen onneen. Hauras rauha rikkoontuukin pian, sillä Mikaelin lauma Hukkavaarassa on pulassa. Naapurikunnassa on nähty susia ja kyläläiset suunnittelevat sudenmetsästystä. Mikael ja Raisa päättävät lähteä lauman avuksi, ja Susiraja-sarjan päättävä seikkailu käynnistyy.

Sarjan edellinen osa Jäljitetty vei Susirajan juonen aivan uusiin ulottuvuuksiin Raisan salaisuuksien selvitessä, ja oli iloinen yllätys, että tässä päätösosassa tarina palautuu jälleen juurilleen Hukkavaaraan. Kaikki palikat ovatkin Vainutussa paikallaan ja voi sanoa sarjan saavan arvoisensa lopun sortumatta itsestäänselvyyksiin tai lukijan aliarvioimiseen. Kokonaisuudessaan pidin sarjan päätösosasta edellistä osaa enemmän, mutta jostakin syystä ihan ensimmäisten osien lumovoimaa sekään ei onnistunut saavuttamaan. Ehdotonta luettavaa Hukkavaaran ystäville joka tapauksessa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...