Stephen King: Keveys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tammen julkaisema Keveys on kauhun mestarina tunnetun Stephen Kingin tuore pienoisromaani. Tarinan genreä on harvinaisen hankala määritellä, mutta kauhua se ei missään nimessä ole. Kirjassa on vahva yliluonnollinen teema, mutta sekin on taustalla. Kirjan ytimessä on yhteiskunnallinen tarina, jonka ajankohtaisuutta ei voi väheksyä.

Scott Carey on eronnut mies, joka asuu yksin kissansa kanssa. Työkseen hän suunnittelee nettisivuja. Hän on kaikin piirtein normaali mies, jos ei ottaisi lukuun sitä, että hän on alkanut laihtumaan kilon päivässä. Asiasta kummallisemman tekee se, että painon menetys ei tunnu näkyvän missään, hän on yhä samoissa ylipainoisissa mitoissa painonvähennyksestä huolimatta. Vielä pelottavammaksi asian tekee se, että Scott painaa saman verran vaa’alle astuessaan riippumatta siitä onko hänellä painavia asioita hallussaan. Tätä arvoitusta hän pohtii eläköityneen lääkärin kanssa, joka ei kuitenkaan onnistu puhumaan Scottia tutkimuksiin.

Samaan aikaan Scottin naapurissa asuva lesbopari Missy ja Deirdre elävät ongelmallista elämää. Vahvasti vanhoillinen Maine ei ole normista poikkeaville mukava paikka ja heidän ravintolansa ei menesty. Viimeisenä toivona he pitävät juoksutapahtumaa, jonka voitto saattaisi tuoda yleisöä ravintolalle.

Näiden ihmisten on määrä kohdata ja oppia toisiltaan elämästä. Kaikista ihmisistä löytyy vikoja ja kaikki ovat kykeneväisiä muuttumaan. Jälkimmäinen näistä seikoista tuntuu minusta kovin epäuskottavalta. Ehkä olen liian pessimistinen, tai sitten muutokselle ei vain annettu tarpeeksi tilaa pienoisromaanin tiukassa pituusmitassa.

Tämä teos ei varmaankaan voisi olla ajankohtaisempi. Se ajaa arvokasta suvaitsevuuden sanomaa ja oli ihan mukava lukukokemus. Kauhua ehdottomasti odottava lukija saattaa kyllä kirjaan pettyä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...