Hanna-Maija Valjanen: Kiltin kapina

Osta kirja itsellesi

Harmaita suhahduksia on vehmersalmelainen pienkustantamo, joka julkaisi ensimmäisenä kirjanaan Hanna-Maija Valjasen esikoisrunokokoelman Kiltin kapina. Kokoelma koostuu eri aihepiireistä, joista keskeisiä ovat muu muassa kiusatuksi tulemisen aiheuttamat tunteet, masennuksen kohtaaminen ja oman ruumiin hyväksyntä.

Kokoelma on esikoisrunoille tyypillisesti epätasainen, ja vähän tiukempi kustannustoimittajan työ olisi varmaan tehnyt sille hyvää. Runoja on melko paljon, ja osa niistä on varsin oivaltavia aforistisuudessaan. Valjanen onkin parhaimmillaan juuri lyhyehköissä runoissaan, joissa hän saavuttaa kohtalaisesti iskevyyttä.

”He käskivät unohtamaan
lyönnit ja sanat
syyt ja seuraukset.
Ei saa maksaa pahaa pahalla
vihaa katkeruudella.
Mutta minä
olen jo maksanut täyden summan
tasarahalla.”

Pidemmissä taas sorrutaan helposti turhaan selittelyyn ja rautalangasta vääntämiseen. Lisäksi minulle jäi arvoitukseksi, miksi suuri osa runoista oli haluttu asetella sivulle portaittain sisennetyksi, mutta se lienee pikkuasia. – Uskoisin että tämä kokoelma kiinnostaa niitä, joilla on ollut samankaltaisia kokemuksia elämässään, sillä muodon puutteista huolimatta runoista välittyy vahva tunne.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...