Judith Schalansky: Kirahvin kaula : kehitysromaani

Kirahvin kaula

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Inge Lohmark on biologian opettaja lakkautusuhan alla olevassa lyseossa ja haaveilee varovaisesti eläkepäivistä. Inge ei ole mikään lepsu ja haahuileva opettaja, vaan opettaa vailla suosikkeja käyttäen jokaisen tunnin hyödyksi tiedon jakamiseen. Yllättäen Inge kuitenkin huomioi yhden oppilaansa, Erikan, jota alkaa hieman suosia. Erika vaikuttaa Ingen mielestä vahvan itsenäiseltä, kun taas heikoista Inge ei ole kiinnostunut.

Kirahvin kaula on tajunnanvirtaa kirjallisessa muodossa. Kitkerät ajatukset ovat kaikille varmasti tuttuja, kukaan ei kulje maailmassa pelkkiä vaahtokarkkeja ja sateenkaaria mielessään. Työ on työtä, mutta kuinka tunteeton voi silti olla? Oppituntien lomassa seurataan Ingen ajatuksia, jotka poukkoilevat niin nykypäivässä kuin melkein unohdetuissa tapahtumissa. Samalla saa unohdettua preppausta niin evoluutiosta kuin genetiikastakin.

Kirja tuli luettua yllättävän nopeasti, vaikka varsinainen kiintopiste tuntui välillä puuttuvan. Kirahvin kaula pääsi säväyttämään, mutta ei missään nimessä ole hyvän mielen kirja.

 

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...