Eva Frantz: Kahdeksas neito

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viimeksi Jørn Lier Horstin kirjasta kirjoittaessani päivittelin skandinaavisten dekkarisarjojen loputonta määrää, kun lukijasta tuntuu, että seuraa jo vaikka kuinka monen poliisin edesottamuksia, ja aina vain tulee uusia, joita ei ole tiennyt/ehtinyt seurata. Taidan lopettaa koko päivittelyn, kun eteeni tuli taas uusi eli Eva Frantzin Anna Gladista kertova sarja. Ja ihan hyvänlaatuinen on tämäkin. Gladista on aiemmin kerrottu vuonna 2017 ilmestyneessä kirjassa Sininen huvila.

Kirjan elementit ja niiden asettelu eivät ehkä ole järin omaperäisiä: on tytöille tarkoitettu sisäoppilaitos, jonka yksi opettaja murhataan. On Lucia-kulkuetta ja sen valmistelua, on sekä oppilaiden että opettajien välisiä skismoja, on päähenkilönä olevan poliisin parisuhdeongelmia sekä dekkareille niin tyypilliset lukujen välissä olevat kursiivilla painetut jaksot, joissa joku/jotkut tilittävät kohtaamiaan kauheuksia.

Mutta kuten sanottu, Kahdeksas neito on miellyttävää luettavaa. Väkivalta on jätetty minimiin ja Anna Gladin persoona tuntuu kiinnostavalta; hän ei suinkaan ole mikään täydellinen nainen ja työtoveri, vaan tuiskahtee milloin minnekin, eikä niissä parisuhdeasioissakaan toimi aina ihan järkevästi. Mutta oikean dekkaripäähenkilön tavoin hänellä on aitoa intuitiota käsiteltävänä olevaan tapaukseen; ”vatsatuntumaksi” hän sitä itse kutsuu.

Suositeltavaa luettavaa siis, ei ehkä mikään dekkaritaiteen mieleenjäävin helmi, mutta toisaalta tämä on vasta sarjan toinen osa, ja Frantzilla on halutessaan aikaa petrata.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...