Jacques Bonnet: Kirjaston henget

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjaston henget on rakkaustarina kirjojen ystäville, rakastajille ja kumppaneille eli lukijoille. Kirjaston henkien sanoman ymmärtää vain todellinen kirjojen rakastaja.

Jacques Bonnet rakastaa kirjoja ja kirja käsittelee kirjojen hankkimista, lukemista ja järjestelemistä niin omalta kannalta kuin lainaten ja muistellen muita kirjarakastajia.

Uskon että kunnon kirjaharrastaja saa tästä kirjasta myös jotain konkreettista. Itse kirjasin monta hyvää sitaattia, listasin luettavia kirjoja ja päätin laskea omat kirjani. Mieleen muistui myös se yksi ja ainoa kirja joka muutossa hukkui, ja jota en ole vieläkään hankkinut uudestaan. Kirjaston hengissä pohditaan myös uutta digitaalista aikaa ja vaikka edistyksessä on puolensa, tulee digitaalisesta kirjasta puuttumaan selaamisen helppous ja ennen kaikkea tuoksu. Kirja sai myös syyllisyyden kirjojen keräilemisestä katoamaan ja teinkin listan kirjoista jotka pitäisi vielä hankkia.

Kirjaston henget ei ole maailman paras kirja ja välillä Bonnet sortuu innoissaan listaamaan asioita liiaksi ja intohimo hyytyy liialliseen analyysiin. Kirja kuitenkin osoittaa, että lukeminen on aina muodissa, vaikka kirjat eivät olisikaan ja se joka löytää itselleen ystävän joka pitää lukemisesta yhtä paljon kuin itse, on hyvin onnekas.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...