Eduardo Mendoza: Kissatappelu : Madrid 1936

Osta kirja itsellesi

Taideasiantuntija Anthony Whitelands saa arkaluontoisen toimeksiannon, joka vie hänet pölyisten asiakirjojensa ääreltä keskelle kuohuvaa Madridia. Häntä pyydetään arvioimaan varakkaan Igualadan herttuan taidekokoelmaa, josta pitäisi löytyä mielellään jotain myytävää salaisille kansainvälisille markkinoille, sillä poliittisen juonittelun sisäpiiriläisenä herttua pystyy jo aavistamaan ajan merkit. On kevät 1936, ja sosialistit ovat juuri nousseet valtaan demokraattisilla vaaleilla. Äärioikeisto on kuitenkin jo nostamassa päätään Italian ja Saksan esimerkkejä noudattaen, eikä levottomuuksien leimahtamista avoimeksi sisällissodaksi enää voitane pitkään estää.

Eduardo Mendoza saattelee sankarinsa (jos häntä nyt sellaiseksi voi sanoa) kovan poliittisen pelin viattomaksi pelinappulaksi. Anthony löytää herttuan kokoelmasta uskomattoman taideaarteen, joka alkaakin kiinnostaa poliittisia toimijoita sekä vasemmalta että erityisesti oikealta äärilaidalta. Anthony hankkiutuu vaikeuksiin myös viranomaisten ja diplomaattien kanssa, eikä asiaa helpota myöskään se, että hän rakastuu silmittömästi ja samalla mahdottomasti herttuan tyttäreen. Monimutkaisen ja vauhdikkaan juonen kuljetuksessa heikompaa alkaa hirvittää.

Kissatappelu on jännittävä romaani maasta ja kansakunnasta suuren murroksen kynnyksellä. Eduardo Mendoza sijoittaa keskeisille paikoille tarinaansa useita historiallisia henkilöitä kuten kenraali Francon ja erityisesti falangistijohtaja José Antonio Primo de Riveran, joka herttuan suojattina näyttelee hyvin tärkeää roolia. Tärkeässä osassa on myös Espanjan kultakauden taide Velázquezin johdolla. Kaikkiaan Kissatappelu on viihdyttävä ja koukuttava kirja, jota kyllä kelpaa suositella!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...