Andrus Kivirähk: Koiranne alkaa kohta kukkia

Koiranne alkaa kohta kukkia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tää olis nyt sittisontiainen, joka haluaa esiintyä sirkuksessa. Eikun tää voiskin olla kissa, joka alkaa joulupukiksi, tai sittenkin tämä olisi kinnas, joka putoaa mereen ja alkaa kaloille presidentiksi. Andrus Kivirähkin Koiranne alkaa kohta kukkia on täynnä toinen toistaan herkullisempia ja kummallisempia tilanteita, joista useimmat naurattavat ja ne muutkin vähintään huvittavat. Absurdin huumorin sävyttämät tarinat auttavat lukijaa näkemään maailman uusin silmin.

Vironkielinen alkuperäisteos kantaa nimeä Kaka ja kevad, ja se paljastaa jotain teoksen tyylilajista; pieruhuumoria on. Toisaalta kyseinen niminovelli on varsin kaunis tarina siitä, miten koirankakka ja voikukka tapaavat toisensa ja rakastuvat. Kummallinen tapaus, mutta tässä tarinakokoelmassa ihan tavallinen juttu.

Lyhyet tarinat eivät ole opettavaisia mutta niistä paistaa ymmärrys ja hyväksyvyys elämää kohtaan. Ketään ei sorsita, ei edes sitä mummoa, joka alkaa käydä ekaluokkaa, tai perunaa, joka perustaa maan alle bändin aarrearkun ja lehmän kallon kanssa. Virolainen Kivirähk on maansa suosituimpia ja palkituimpia nykykirjailijoita: Kaka ja kevad julkaistiin Virossa vuonna 2009 ja on pitkään ollut myydyimpien teosten listalla. En ihmettele!

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...