Pia Feinik, Janne Laine ja Anne Mäkelä: Koti + taide : taidesisustamisen käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oletko kyllästynyt vanhoihin julisteisiin kotisi seinilläsi? Olisi tyylikkäämpää omistaa originaaleja taideteoksia, mutta et tiedä millaista taidetta kannattaisi hankkia ja mistä. Tähän kysymykseen Koti + taide antaa kattavan vastauksen. Kirja kertoo kaiken oleellisen taideteosten ostamisesta, lainaamisesta ja siitä, mitkä eri tekijät vaikuttavat teosten hintaan. Kirjassa opastetaan myös taideteosten ripustamisessa, kehystyksessä sekä esitellään esimerkillisiä taidekoteja. Koti + taide : taidesisustamisen käsikirjan ovat kirjoittaneet taiteilijat Pia Feinik, Janne Laine ja Anne Mäkelä.

Koska allekirjoittaneelle monet kirjassa kerrotut asiatiedot olivat entuudestaan tuttuja, käsikirjan oppikirjamainen ja alleviivaava kirjoitustyyli ärsytti ajoittain. Ripustamista käsittelevä osio olisi saanut lisäpontta vielä muutamista havainnollistavista valokuvista tai piirroksista. Jos ei ole tottunut taiteenkatsoja ja ei tiedä esimerkiksi sommittelun peruskäsitteitä, voi olla vaikeaa ymmärtää, mitä tarkoitetaan esimerkiksi liian harmonisella, yksinäisellä ripustuksella tai mitä ovat teosten väliset hallitut jännitteet. Iso plussa kuitenkin muuten selkeistä ripustusohjeista sekä käytännön neuvoista. Lisäksi luku jossa käsiteltiin taideteoksista huolehtimista tarjosi tärkeää tietoa.

Kirjan loppuosassa esitellään erilaisia taidekoteja ja niiden ripustusratkaisuja. Nämäkin tekstit ovat mielenkiintoista luettavaa. Ne poikkeavat virkistävällä tavalla tavanomaisista sisustuslehtien artikkeleista, joissa aina näytetään vain valkoisia sohvia ja aaltojakkaroita. Taidekotien sivuilta tulee esiin vahvimmin kirjan ydinajatus siitä, että taide kuuluu jokaiseen kotiin ja se voi esittää elämän eri puolia. Taiteen tehtävä ei ole olla vain kaunis kuva seinällä, vaan taide herättää ajatuksia ja antaa voimia.

Koti + taide –kirjan kirjoittajilla on tietenkin oma lehmä ojassa, kun he taiteilijoina kannustavat lukijaansa taidehankintoihin. Vaikka tekijöiden teoksia vilahtelee valokuvissa, positiivista on se, ettei mitään taiteenlajia painoteta tai mainosteta toista parempana. Kaikki taide kotona tuottaa iloa yhtä lailla. Taide on suositeltava elämäntapa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...