Sandra Brown: Kova luu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dodge Hanley on kova kundi, tutkijana erään asianajajan leivissä. Hän ei tunteile turhia, kun hän toimii yksityisetsivänä kovaotteisestikin eikä hän kumarra taatusti ketään. Siksi Dodgen maailma järkkyy todella pahasti, kun rakastettu 30 vuoden takaa ottaa yhteyttä ja pyytää apua. Eikä apua edes itselleen vaan heidän yhteiselle tyttärelleen, joka on vaikeuksissa. Tyttären Dodge näki ensimmäisen ja viimeisen kerran vastasyntyneenä.

Mutta Dodge on luvannut antaa apua tarvittaessa ja näin hän tekee, vaikka sisuksissa kuohuu erilaisia tunteita. Matka Texasin Houstoniin tuo vanhoja muistoja mieleen eivätkä kaikki ole niinkään mukavia. Tarina etenee kahdessa aikatasossa, vuonna 1978, jolloin Dodge ja Caroline King tapasivat sekä nykyhetkessä.

Carolinen tytär Berry oli läsnä ampumavälikohtauksessa, jossa häntä ahdistellut mies yritti tappaa Berryn, mutta osuikin tämän työkaveria jalkaan. Jostakin syystä paikalliset lainvalvojat tuntuvat uskovan Berryä jotenkin syylliseksi asiaan, kunnes tapahtuu selkeä murha. Oren Starks, tyttöä vainonnut ja seuraillut mies ampuu hotellihuoneeseen huvittelemaan tulleen pojan kylmän rauhallisesti tämän tyttöystävän silmien edessä. Ja hän pakenee edelleen… tappaen. Hän uhkailee Berryä soitolla, jossa kertoo näkevänsä tämän ja pystyvänsä tekemään mitä tahansa. Berry pelkää ja äiti Caroline on kauhuissaan. Ainoastaan Dodge sekä paikallinen sheriffi Ski ottavat asian kylmän rauhallisesti – he lähtevät tutkimaan tilannetta ennakkoluulottomasti. Asiaa hankaloittavat paikallisten asenteet, ihmissuhteet sekä raha ja maine.

Jännäri on melko laskelmoitu eli lähes jokaiselle jotakin: mukana on sopivasti ihmissuhteita ja romantiikkaa, draamaa, sarjamurhaaja, huonosti kohdeltuja aviovaimoja, kauniita tyttöjä ja jämeriä miehiä, häijyjä rikkaita kakaroita ja kovia poliiseja. Kaikkiin on helppo samaistua ja jännitys pysyy hyvin yllä molemmilla aikatasoilla tapahtumien erilaisuudesta huolimatta. Ei mikään kirjallinen mestariteos, mutta kelpoisaa luettavaa vaikka loman ajaksi tai matkalle mukaan. Tekijä on kirjoittanut yhteensä yli 70 romaania, joista yli 50 on kohonnut best seller -listoille eikä ehkä turhaan, ammattitaitoa löytyy ja sen huomaa myös tästä jännäristä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...