Hannu Hirvonen ja Pia Sakki: Krokotiili hiihtää kevääseen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikä on pieni ja vihreä, joka liikkuu valkealla hangella? Sehän on murisevan metsän krokotiili, jonka talviseikkailusta tämä hauskasti kuvitettu kirja kertoo.

Krokotiili ei pidä talvesta, joten hän yrittää saada auringon kiinni ja kiirehtiä kevääseen – hiihtämällä. Muut eläimet taas pitävät talvesta, eivätkä ymmärrä krokotiilin touhotusta. Kirja onkin kunnianosoitus vanhan ajan lumitalvelle ja kauniille talviluonnolle.

Pääosassa on krokotiili, mutta oikeastaan muut eläimet ovat vielä tärkeämmässä roolissa. Heidän kauttaan krokotiili oivaltaa ja oppii. Erityisen onnistuneita hahmoja ovat hihittävä lumikko sekä iso hyvä susi.

Tarina on mukava ja opettava, mutta kuvitus vielä parempi. Hyvä lastenkirja, jota aikuinenkin lukee mielellään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...