Mary Higgins Clark: Kuin kaksi marjaa

Kuin kaksi marjaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sisarusten Kate ja Hannah Connellyn elämä muuttuu peruuttamattomasti, kun perheomistuksessa oleva antiikkihuonekalujen hienoja jäljitelmiä valmistava tehdas joutuu tuhopolton kohteeksi. Tehdas palaa maan tasalle, samoin museo, jossa on korvaamattoman arvokkaita huonekaluja. Mutta miksi Kate oli tehtaalla mukanaan Gus, entinen työntekijä? Miksi he osuivat juuri räjähdyksen kohdalle tehtaan syttyessä – vai olivatko he juuri sytyttämässä tulipaloa?

Nyt Gus on menehtynyt ja Kate taistelee hengestään sairaalassa. Selviää kuitenkin, että tehtaan autokatoksen suojissa on ollut käytöstä poistettu ajokki, jossa on pitänyt majaansa asunnoton alkoholistiksi määritelty vanhempi mies. Toki tämä on hyvä ehdokas syylliseksi ja häntä aletaankin etsiä. Samaan aikaan Mark Sloane on lopulta päättänyt selvittää, miten hänen sisarensa Tracy katosi kaksikymmentä vuotta sitten. Se ei ole helppoa, mutta jostakin on aloitettava. Hän haluaa vain, että äiti ja hän saisivat rauhan; sama se, onko Tracy kuollut vai elossa, mutta heidän on saatava tietää, mitä hänelle on tapahtunut.

Kun Connellyn tehtaan palopaikkaa aletaan purkaa, paikalta löytyy jotakin odottamatonta. Naisen ruumis, joka on maannut siellä pitkään. Samoihin aikoihin myös Kate alkaa tulla tajuihinsa ja hän näkee jälleen samaa outoa unta kuin lapsena. Sitä, jossa kaikki ei ole niinkuin pitäisi. Clyde Hastings palaa myös maailmaan ja tietää häntä etsittävän hänen majoittauduttuaan tehtaan pakettiautoon. Yllättäen hänen entinen perheensä ehtii tunnistaa hänet TV:ssä esitettävistä tiedoista ennen hänen sairastumistaan. Hänellä on vain ikäviä muistikuvia siitä, että joskus vuosia sitten joku tyttö häiritsi häntä ja hän löi. Lujaa.

Kun poliisitutkimukset etenevät, sekä siskokset että Mark Sloane saavat omat selvityksensä tehtyä ja lopputuloksena on suorastaan hämmentävä tilanne. Ryvettymättä ei taida selviytyä lähes kukaan. Jäljet johtavat todella vanhoihin asioihin, perhesalaisuuksiin ja tilaisuuteen, jossa jotkut menehtyivät ja joku taas ei. Kuka heräsi ja muutti henkilöllisyyttään loppuiäkseen? Se jääkin lukijan selvitettäväksi, kuten muutkin murhat ja hurja juoni, jonka tekijä on onnistunut kehräämään tapauksen ympärille.

Kirjoittajalta jälleen perhesalaisuuksiin ja menneisyyteen sukeltava jännäri, jossa mikään ei oikeastaan ole ihan sitä, miltä näyttäisi. Jännitys pysyy hyvin koossa, samoin juoni kulkee toisinaan turhankin vikkelästi lomittain.

Kaikille trillereiden ystäville jälleen mainiota luettavaa, menneisyyttä ei voi koskaan paeta!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...