Ville Blåfield ja Reetta Räty: Kuka hullu haluaa poliitikoksi?

Kuka hullu haluaa poliitikoksi?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Ei tämä voi olla kenenkään unelmien täyttymys.”

– Kansanedustaja

Kuka hullu haluaa poliitikoksi? -kirjan on kirjoittanut kaksi toimittajaa, jotka lähestyvät aihetta journalistisin menetelmin: kirjaa varten on haastateltu useita kansanedustajia ja muita vaikuttajia, kuten presidentti Tarja Halosta ja entistä pääministeriä Matti Vanhasta.

Kirja seuraa Suomen poliittisia tapahtumia heinäkuun 2014 puolivälistä aina joulukuun 2014 loppuun. Vihreiden marssiessa pois hallituksesta uuden ydinvoimapäätöksen myötä vihreät marssivat hallituksesta. Uutiseen Blåfield ja Räty kytkevät pohdinnan siitä, miten vaikeaa on ministerityön ja perheen yhdistäminen, siinä missä eduskuntatyö on enemmän kunkin kansanedustajan näköistä.

Suuren osan pohdinnasta kirjassa haukkaa myös poliitikkojen ja median suhteen pohtiminen. Miksi osa poliitikoista kokee median ajojahdin osuneen heidän kohdalleen, mutta osaa kohdellaan silkkihanskoin? Median suhtautuminen poliitikkoihin on yksi syy, miksi moni kirjaan haastatelluista on jättämässä eduskunnan.

Kirja ilmestyi juuri parahiksi vaalien alle kyseenalaistamaan eduskuntatyöskentelyn toimivuutta. Kuinka paljon maallikot loppujen lopuksi tietävät eduskunnan arjesta ja kuinka paljon valtaa onkaan avustajilla, kabineteilla ja virkamiehillä. Onko Suomessa mahdollista vaikuttaa yhteiskunnallisesti muillakin tavoin kuin demokratian keinoin?

Kirja on hyvä keskustelunavaus ja jättää sopivasti kysymyksiä ilmaan.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...