Ville Blåfield ja Reetta Räty: Kuka hullu haluaa poliitikoksi?

Osta kirja itsellesi

“Ei tämä voi olla kenenkään unelmien täyttymys.”

– Kansanedustaja

Kuka hullu haluaa poliitikoksi? -kirjan on kirjoittanut kaksi toimittajaa, jotka lähestyvät aihetta journalistisin menetelmin: kirjaa varten on haastateltu useita kansanedustajia ja muita vaikuttajia, kuten presidentti Tarja Halosta ja entistä pääministeriä Matti Vanhasta.

Kirja seuraa Suomen poliittisia tapahtumia heinäkuun 2014 puolivälistä aina joulukuun 2014 loppuun. Vihreiden marssiessa pois hallituksesta uuden ydinvoimapäätöksen myötä vihreät marssivat hallituksesta. Uutiseen Blåfield ja Räty kytkevät pohdinnan siitä, miten vaikeaa on ministerityön ja perheen yhdistäminen, siinä missä eduskuntatyö on enemmän kunkin kansanedustajan näköistä.

Suuren osan pohdinnasta kirjassa haukkaa myös poliitikkojen ja median suhteen pohtiminen. Miksi osa poliitikoista kokee median ajojahdin osuneen heidän kohdalleen, mutta osaa kohdellaan silkkihanskoin? Median suhtautuminen poliitikkoihin on yksi syy, miksi moni kirjaan haastatelluista on jättämässä eduskunnan.

Kirja ilmestyi juuri parahiksi vaalien alle kyseenalaistamaan eduskuntatyöskentelyn toimivuutta. Kuinka paljon maallikot loppujen lopuksi tietävät eduskunnan arjesta ja kuinka paljon valtaa onkaan avustajilla, kabineteilla ja virkamiehillä. Onko Suomessa mahdollista vaikuttaa yhteiskunnallisesti muillakin tavoin kuin demokratian keinoin?

Kirja on hyvä keskustelunavaus ja jättää sopivasti kysymyksiä ilmaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...