Sonia Baretti: Kuka täällä asuu?

Kuka täällä asuu?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luukkukirjat ovat monien lapsien suosikki kuvakirjoja. Yksinkertainen yllätyselementti tarjoaa lapselle iloa ja vuorovaikutusta kirjan kanssa. Kukkuluuruu!-kuvakirjasarjaan kuuluu lukuisia kirjoja. Näistä toinen suomeksi käännetty on nimeltään Puutarhan linnut.

Kuka täällä asuu? on paksulehtinen kuvakirja, jonka sivujen sisään on rakennettu vetoluukut. Se, mikä erottaa kirjan monista muista luukkukirjoista, on että luukuista itsestään on vedettävissä esiin vielä toinenkin luukku.

Paksulehtiset kirjat eivät ole pituudella pilattuja, kirja sisältää kannen lisäksi neljä aukeamaa. Nämä ehtivät esittelemään siilin, mäyrän, vuokkokalan, linnun ja majavan asuinpaikat. Kirjan kuvitus on värikästä ja suurisilmäiset eläinhahmot vaikuttavat iloisilta.

Kirja päättyy nukkumaanmenoon, joka on aina hyvä siirtymä, mikäli kirjaa käytetään iltalukemisena. Tämä tekee jokaisesta kirjan aukeamasta kolmivaiheisen tarinan. En tiedä, mikä tässä varsinaisesti pieniä lukijoita niin kiehtoo, mutta kirja on ollut varsin suuri menestys.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...