Jo Nesbø: Kukkulan kuningas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Roger Brown on headhunter, kykyjenetsijä Oslon parhaimmassa rekrytointiyrityksessä. Kaikki, joita hän suosittelee johonkin tehtävään, myös palkataan siihen. Hän on paras lajissaan, kukkulan kuningas. Lisäksi hänellä on kaunis ja älykäs vaimo, loistelias talo – lähes kaikki, mitä mies voi toivoa. Pikku ongelmia, suorastaan pulaa silkasta rahasta, on leveän elämän ja vaimon uuden taidegallerian rahoituksessa, mutta sen hän järjestelee ikioman harrastuksensa avulla. Harrastuksen, joka lopulta koituu monen kohtaloksi.

Roger on jälleen rekrytoimassa uutta miestä erääseen tehtävään ja kuin sattumalta tämä ilmaantuu vaimon gallerian avajaisiin. Haastattelukin sujuu mainiosti ja miehellä on myös jotakin, jota Roger kiihkeästi tarvitsee, jotakin harrastukseensa liittyvää. Koska aikaa on niukalti, hän toimiikin nopeasti ja asia hoituu. Jotakin menee kuitenkin pieleen…

Seuraa kiihkeä ihmismetsästys, Roger joutuu pakenemaan tappajakoulutuksen erityisjoukoissa saanutta miestä eri tavoin ympäri Osloa ja sen lähiseutuja. Hän tutustuu maanviljelijöihin, ulosteeseen, tappajakoiraan sekä paikallisiin poliiseihin. Siitä huolimatta hän ei lannistu, ei kyllä mieskään – vain yhden on mahdollista jäädä henkiin. Taistelu käy yhä oudommaksi ja jännittävämmäksi, kunnes lopuksi kaikelle lyödään piste. Mukaan on sotkeentunut useampiakin ihmisiä jo tässä vaiheessa ja tilanne on todella omituinen. Poliisi antaa asiasta oman loppuselvityksensä, jonka jälkeen lukija voi vain jäädä ihmettelemään, mistä oikein olikaan kyse.

Kirja on hyvä ja erilainen trilleri, jännäri ja toimintaakin täynnä oleva, varsin kieron oloinen opus. Loppuratkaisu on kekseliäs ja mielikuvituskaan ei riitä ymmärtämään, miten kaiken on voinut toteuttaa siten kuin se on tehty. Suosittelen trillerien, jännärien ja merkillisten tarinoiden ystäville. Niin, paha ei ehkä aina saa juuri sitä palkkaansa, mikä meillä ehkä on mielessä. Outoja ja jännittäviä hetkiä kaikille!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...