Mariska, Reetta Niemensivu ja Aapo Ravantti: Kummat ja kammot : Runoja ihme otuksista

Kummat ja kammot : Runoja ihme otuksista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mariska tunnetaan parhaiten suomalaisesta musiikkimaailmasta; laulaja, sanoittaja ja säveltäjä on ollut monessa mukana ja nyt hän on sitten jo toista kertaa myös lasten runokirjaa kirjoittamassa. Kummat ja kammot on teemallisesti todella herkullinen. Kirjan sivuilla seikkailee peikkoja, noitia, kummituksia, merenneitoja ja vaikka mitä mielenkiintoisia otuksia. Runoissa on runsaasti mukana huumoria ja hauskoja oivalluksia, omaksi suosikikseni nousi upea Kuukivi, joka kertoo rannalta löytyvästä erikoisesta tanssivasta kivestä. Myös Aave Maria jäi mieleen, runo lakanansa kadottaneesta kummituksesta on kerta kaikkisen oivallinen.

Kuten Mariskan esikoiskokoelmassa Määt ja Muut, myös tässä kuvittajina on mukana Reetta Niemensivu ja Aapo Ravantti. Parivaljakon kuvituksissa on vaikeasti kuvailtavaa sielukkuutta, joka jaksaa ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Värimaailma ja huvittavat yksityiskohdat toimivat tässäkin kirjassa juuri niin kuin pitää, ja ennen kaikkea persoonalliset kuvitukset onnistuvat tavoittamaan runojen luonteen todella hyvin.

Mikäli hakusessa on lapsiin vetoava runokirja, niin tätä parempaa ehdokasta ei taida tämän syksyn julkaisuista löytyä. Erinomainen kirja, suosittelen!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...