Aapo Ravantti: Aurinkokunnan arvoitukset

Aurinkokunnan arvoitukset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä lasten Tietopalat-tietokirjasarjan kirja esittelee aurinkokuntamme kohteita. Luultavasti alkusoinnun perusteella valittu nimi lupaa mysteerejä, joita kirja ei lunasta: ei tässä erityisesti olla arvoitusten äärellä, vaan käydään läpi aurinkokuntamme planeetat ja muut mielenkiintoiset kohteet. Osa planeetoista käsitellään aika lyhyesti, mutta vaikkapa Marsista on sitten luontevasti enemmän asiaa. 

Aapo Ravantti on kuvataiteilija ja se kyllä näkyy: Aurinkokunnan arvoitusten kuvitus on ensiluokkaista. Planeetat ovat näyttäviä. Kaikenlaiset avaruusvimpaimet on piirretty realistisesti ja sopivan yksityiskohtaisesti. Kirja on taitoltaan selkeä ja helppolukuinen, mitä nyt parissa kohdassa tekstin ja taustan välinen kontrasti on jäänyt vähän liian pieneksi. 

Tietopalat vaikuttaa parin lukemani kirjan perusteella oikein pätevältä lasten tietokirjasarjalta. Tähänkin kirjaan on pakattu paljon tietoa helposti ymmärrettävässä muodossa. Annos on alakoululaiselle sopiva: vähän heikompikin lukija saa kyllä tämän tietopalasen sulatettua. 

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...