Laura Cowes: Et ikinä arvaa tätä kaikkea avaruudesta

Et ikinä arvaa tätä kaikkea avaruudesta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perinteistä faktailotulitusta on luvassa, kun Et ikinä arvaa -kirjasarjassa tutkaillaan avaruutta. Kirjasarjan ideana on kertoa hämmästyttäviä ja yllättäviä faktoja erilaisista aihepiireistä. Kirjan kirjoittaja on englannin opettaja Laura Cowan ja asiantuntija-apua on haettu UK Space Agencyltä ja astronautti Nick Howesilta.

Kirjassa on 60 sivua faktoja, eli asiaa on varsin paljon. Lasten Keskus on antanut kirjalle ikäsuositukseksi 4+, mutta on tässä nelivuotiailla aika paljon omaksumista. Näistä faktoista riittääkin antoisaa luettavaa pitkälle alakouluikäisille. Käsiteltävät asiat vaihtelevat aika konkreettisista varsin abstrakteihin; esimerkiksi avaruuden kuplat ja superkuplat voivat herättää ihmetystä.

Et ikinä arvaa tätä kaikkea avaruudesta on hyvin faktavetoinen kirja, siinä ei ole mitään tarinallista puolta. Faktatekstit ovat sopivan tiiviitä ja ytimekkäitä. Tuuli-Maaria Raudan suomennos on sujuvaa tekstiä.

Kuvituksen on tehnyt Alyssa Gonzalez ja se tuo kirjaan hieman huumoria. Olen kuvituksesta vähän kahden vaiheilla: parhaimmillaan kuvat ovat kauniita, mutta ihan täysin en tyylistä pidä. Jokin kirjan sivuilla seikkailevissa sinisissä astronauttipalleroissa tökkii. Menkööt makuasioiden piikkiin, kuvitus on kuitenkin enimmäkseen oikein havainnollista ja selkeää. Ilmeisesti nämä pallerohahmot ovat sarjan tavaramerkki, sillä ne näkyvät seikkailevan muissakin sarjan kirjoissa, vaikka joka kirjalla on eri kuvittaja.

Avaruusfaktoista kiinnostuneille lapsille Et ikinä arvaa tätä kaikkea avaruudesta on varmasti kiinnostava paketti ajankohtaista ja yllättävää tietoa, joten aiheesta kiinnostuneille kirjaa on helppo suositella, ja tämän perusteella uskaltaisin vinkata muitakin sarjan kirjoja tiedonjanoisille lapsille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...