Karin Erlandsson: Kuolonkielot

Kuolonkielot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuori toimittaja Sara Kvist on saanut ensimmäisen työpaikkansa pienestä paikallislehdestä. Pieni paikkakunta ruotsinkielisellä Pohjanmaalla (suoraan ei sanota, mutta Uusikaarlepyy on vähintään henkinen esikuva) on vähän toista kuin Helsinki, mutta muutto tuntuu ihan hyvältä – asuuhan paikkakunnalla uusi poikaystävä Robert.

On juhannus ja ensimmäinen tehtävä on reportaasi keskikesän juhlinnasta. Perinteinen juhlakatsaus jää kuitenkin sivuun, kun kaupungin lähistöltä löytyy metsästä naisen ruumis. Kun kyse on pienestä paikkakunnasta, pian kaikki tietävät, kenestä on kyse.

Vaikka Kuolonkieloissa tapahtuu rikos, se ei varsinaisesti ole dekkari. Rikoksen tutkiminen on vähän sivuseikka. Poliisien näkökulmaa kirjassa ei ole, poliisit vain tutkivat rikosta taustalla, eivätkä kerro mitään. Sara ei myöskään ole mikään tutkiva journalisti, joka pureutuu rikoksen selvittelyyn. Hän tekee uskaliaan haastattelun uhrin miehestä, siinä kaikki.

Enemmän Kuolonkielot on kirja ihmissuhteista ja pikkukaupunkilaisuudesta. Kaikilla on omia pieniä salaisuuksiaan. Millainen on Saran ja uuden poikaystävän Robertin suhde? Miten paikkakunnan tuore naispappi – vuosi on 1992 ja naispappeus on vielä uusi asia – kestää vanhoillisen Eskilin vastustuksen? Miksi kuollut Monika ei ollut kurssilla, jossa hänen piti olla? Kenet uneton Lea näki ajamassa rämällä autollaan keskellä yötä?

Kuolonkielot on sympaattinen, leppoisa rikosromaani, jossa on omat synkät salaisuutensa, mutta jossa ei kuitenkaan liiemmin mässäillä raakuuksilla. Kepeää ja nopeaa luettavaa ja pikkukaupunkikuvausta kaipaaville Kuolonkielot on oiva valinta. Sara Kvistin tarina saa jatkoa vuonna 2018 ilmestyneessä kirjassa Saarretut.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...