Louise Penny: Kuukausista julmin

Kuukausista julmin

Osta kirja itsellesi

Three Pinesin kylässä Quebecissä tapahtuu taas kuolemantapaus. Tällä kertaa kylään saapuu meedio, jonka järjestämässä spiritismi-istunnossa nainen pelästyy hengiltä.

Voiko pelko tappaa? Toki voi, etenkin kun asiaa autetaan hieman ulkoa. Niinpä Armand Gamache pääsee taas tekemään murhatutkintaa suosikkikylässään.

Samaan aikaan taustalla Gamachen oma menneisyys alkaa vaivata. Aikaisemmissa kirjoissa alkanut laajempi taustajuoni ottaa harppauksen eteenpäin, kun Gamachen viholliset Sûreté du Québecissa alkavat ahdistella tätä aikaisempaa voimakkaammin.

Kuukausista julmin on oivallinen dekkari. Sen henkilögalleria on herkullinen: Gamache on oiva päähenkilö, Gamachen tiimissä on kiinnostavia tyyppejä ja Three Pinesin asukkaat ne vasta mielenkiintoinen kattaus omituisia ihmisiä ovatkin. Heidänkin tarinansa syvenevät sarjan edetessä.

Jos kirja kiinnostaa, sarjassa on sen verran pitkän aikavälin kehitystä, että se kannattaa ehdottomasti lukea oikeassa järjestyksessä, eli mars matkaan sarjan aloittavan Kuolema kiitospäivänä -kirjan pariin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...