Juba: Kuumia aaltoja, kylmää kaljaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuumia aaltoja, kylmää kaljaa on Suomen yhden pitkäaikaisimmista strippisarjakuvista, Viivin ja Wagnerin, 22. albumi. Viivin ja Wagnerin esittely tuntuu aina vaikealta. Naisen ja sian parisuhde tuntuu niin tutulta kaikille.

Viivi ja Wagner ovat yhdessä asuva pariskunta, joista parisuhteen mies, Wagner, on sika. Siinä missä Viivi on suhteellisen lähellä normaalia henkilöä, Wagner saa ajoittain mitä ihmeellisempiä päähänpistoja. Nämä päähänpistot naurattavat ja sarjakuvan sisään on ujutettu samalla muutakin sisältöä, kuten parisuhderomantiikkaa.

Viiviä ja Wagneria voi hyvällä syyllä tavallisesti syyttää stripin pitämisestä samassa tilassa. Tällä kertaa siitä ei ole tietoakaan. Heidän parisuhteensa nimittäin liikkuu suurella vauhdilla eteenpäin, ensin Viivi tulee raskaaksi ja sitten he menevät kihloihin. Suurimman huomion kuitenkin vie asuntokriisi, sillä Viivin sukulaiset yksi toisensa jälkeen muuttavat kylään.

Tuoreista asioista löytyy eri tavalla vitsiä ja itselleni muutaman stripin tarinakokonaisuudet ovat sarjakuvakirjan paras osio. Juballa on taitoa tuoda sarjakuva takaisin perustilaansa.

Kuumia aaltoja, kylmää kaljaa on hyvä, perinteinen Viivi ja Wagner -albumi. Strippisarjakuva-annos aamuisin piristää päivää hyvin ja siihen tarkoitukseen Viivi ja Wagner on toimiva valinta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...