Markku Saiha: Linnut ja lintuharrastajat

Osta kirja itsellesi

Porin lintutieteellinen yhdistys, joka on maamme ensimmäinen paikallisyhdistys, täyttää tänä vuonna 60 vuotta, joten kirjan julkaisuajankohta on luonteva. Kirja kertoo lintuharrastuksesta, sen muutoksista ja historiasta Satakunnan näkökulmasta, mutta on mielenkiintoista luettavaa kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Kirja kertoo lintuharrastuksen kehityksestä, mutta on samalla ajankuvaa Suomesta.

Maailma on muuttunut viime vuosikymmeninä kiihtyvällä vauhdilla ja se näkyy myös lintuharrastuksessa. Ennen linturetkillä liikutttiin lähes pelkästään llihasvoimin ja ne kestivät tunti- tai jopa päiväkausia. Nykyään autot, huippuoptiikka, viestintävälineet ja lintutornit antavat mahdollisuuden nopeaan täsmäretkeilyyn.

Myös linnustossa ja lintupaikoissa on tapahtunut suuria muutoksia. Yksi kirjan tarinoista kertoo onnistuneesta suojeluhankkeesta, mutta moni paikka on enää vain muisto. Porin seudun ehkä tunnetuin matkakohde Yyteri on säilynyt melko hyvin, vaikka siellä liikkuva ihmismäärä onkin suuri. Yyteri kahlaajineen on ollut tärkeä lintupaikka jo vähintään 60 vuotta.

Teoksella on monta kirjoittajaa ja kertojaa. Lähes jokaisella on omanlainen lintuharrastushistoriansa ja näkökulma aiheeseen. Ehdottomasti mielenkiintoisinta antia ovat arvokkaat dokumentit vanhoilta ajoilta. Mustavalkokuvat kertovat jo sinällään paljon.

Pitkän linjan luontokuvaajana tunnettu Markku Saiha on toimittanut oivan paketin, jonka teksti ja kuvat vievät linturetkelle läpi vuosikymmenten.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...