Arto Juvonen, Tomi Muukkonen, Jari Peltomäki ja muut: Linnut lumen valossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kannessa komeileva tunturipöllö näyttää suuntaavan katseensa seuraavalle sivulle. Linnut lumen valossa -teosta ensi kertaa ahmiessa huomaakin odottavansa innokkaasti, mitä seuraavalta aukeamalta paljastuu. Kirja on kuitenkin niin täynnä upeita kuvia, että joka sivulle tekee mieli palata nopeasti takaisin.

Idea teemallisesta, lumisessa maisemassa tai lumen hohtamaa valoa apuna käyttäen kuvatuista linnuista on oivaltava. Kaikki kuvat eivät ole Suomessa otettuja, mutta silti se sopii juuri suomalaiskuvaajille erinomaisesti. Kuvakavalkadin jälkeen on erityisesti valokuvaharrastajia kiinnostava osuus, jossa kuvaajat kertovat otoksistaan muutamalla lauseella teknisten tietojen kera.

Juvosen, Muukkosen, Peltomäen ja Varesvuon kuvia on ollut jo vuosien ajan monissa julkaisuissa. Tämä teos onkin jatkoa kaksi vuotta sitten ilmestyneelle Linnut vauhdissa -kirjalle. Ei ole ihme, että Lintukuva.fi:n kokenut kvartetti on niittänyt menestystä myös kansainvälisissä kilpailuissa. Tuore teos kuitenkin näyttää, että tutuista kohteista voi saada myös aivan uudenlaisia kuvia ja konkarikuvaajakin uusia tyyliään.

Hiiripöllön katse, kiirunat porotaustalla, korppien muodostama risti tai lapintiainen kuuraisella oksalla – mieleenpainuvia kuvia on lähes yhtä paljon kuin sivujakin. Uskon, että lukijoiden kesken suosikkikuvasta tehtävä äänestys toisi erittäin tasaisen tuloksen.

Linnut lumen valossa on kaunis teos, jolle kannattaa varata tukeva aitiopaikka kirjahyllystä.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...