Bence Máté, Jari Peltomäki ja Markus Varesvuo: Lintukuvauksen käsikirja

Osta kirja itsellesi

Valokuvaaminen on saanut paljon potkua digikaluston kehityksestä viime vuosina. Lintukuvaus on yksi osa-alue, joka on hyötynyt parempien kameroiden laajemmasta saatavuudesta. Filmiaikoina kuvaaminen oli vaikeampaa ja kalliimpaa. Nyt lintukuvaaminen on helpompi harrastus.

No, aivan helppoa se ei vieläkään ole, joten Lintukuvauksen käsikirja on tervetullut teos. Kirja käsittelee lintukuvausta monilta eri tahoilta: tekniikka ja laitteet, sään ja valaistuksen hyödyntäminen, lintujen houkuttelu, piilokojujen käyttö ja kuvien myynti ja esittäminen. Lisäksi esitellään joukko erinomaisia kuvauspaikkoja.

Kirja on upea. Kuvitus on huippuluokkaa, onhan tekijöinä suomalaisen (ja unkarilaisen) lintukuvauksen kärkinimiä. Kirjaa voikin suositella selailtavaksi kaikille lintukuvista kiinnostuneille, vaikka itse valokuvaus ei kiinnostaisikaan. Valokuvauksesta kiinnostunut puolestaan saa tästä kirjasta sellaisen paketin lintukuvaustietoa, että vastaavaa ei varmastikaan muualta näin helposti löydy.

Kirja on innostava ja antaa varmasti uusia ideoita lintukuvausta harrastavalle. Pidemmälle ehtinyt harrastaja arvostanee piilokojujen esittelyjä ja kuvauspaikkojen yksityiskohtaisia selostuksia. Vasta-alkajat saavat erinomaista perustietoa. Aiheesta vähänkään kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti tutustua tähän upeaan kirjaan. Tekijöiden kuvamateriaalia löytyy myös netistä Lintukuva-sivustolta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...