Bence Máté, Jari Peltomäki ja Markus Varesvuo: Lintukuvauksen käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Valokuvaaminen on saanut paljon potkua digikaluston kehityksestä viime vuosina. Lintukuvaus on yksi osa-alue, joka on hyötynyt parempien kameroiden laajemmasta saatavuudesta. Filmiaikoina kuvaaminen oli vaikeampaa ja kalliimpaa. Nyt lintukuvaaminen on helpompi harrastus.

No, aivan helppoa se ei vieläkään ole, joten Lintukuvauksen käsikirja on tervetullut teos. Kirja käsittelee lintukuvausta monilta eri tahoilta: tekniikka ja laitteet, sään ja valaistuksen hyödyntäminen, lintujen houkuttelu, piilokojujen käyttö ja kuvien myynti ja esittäminen. Lisäksi esitellään joukko erinomaisia kuvauspaikkoja.

Kirja on upea. Kuvitus on huippuluokkaa, onhan tekijöinä suomalaisen (ja unkarilaisen) lintukuvauksen kärkinimiä. Kirjaa voikin suositella selailtavaksi kaikille lintukuvista kiinnostuneille, vaikka itse valokuvaus ei kiinnostaisikaan. Valokuvauksesta kiinnostunut puolestaan saa tästä kirjasta sellaisen paketin lintukuvaustietoa, että vastaavaa ei varmastikaan muualta näin helposti löydy.

Kirja on innostava ja antaa varmasti uusia ideoita lintukuvausta harrastavalle. Pidemmälle ehtinyt harrastaja arvostanee piilokojujen esittelyjä ja kuvauspaikkojen yksityiskohtaisia selostuksia. Vasta-alkajat saavat erinomaista perustietoa. Aiheesta vähänkään kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti tutustua tähän upeaan kirjaan. Tekijöiden kuvamateriaalia löytyy myös netistä Lintukuva-sivustolta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...