Mauri Leivo: Lintulaudan elämää : opas talvisten pihalintujen tarkkailuun

Lintulaudan elämää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mauri Leivon kirjoissa on seikkailtu niin Nuuksion metsissä, Lintujärvellä kuin Afrikan savanneilla. Tällä kertaa ei tarvitse lähteä pitkälle, sillä hän johdattaa lukijat lintujen ruokintapaikkojen elämään.

Lintulaudan elämää : opas talvisten pihalintujen tarkkailuun on monipuolinen teos, joka opastaa ruokinnalla todennäköisimmin tavattavien lajien tunnistamiseen, kertoo niiden elintavoista ja käyttäytymisestä sekä esimerkiksi ruokinnan sijainnin merkityksestä. Myös tilastotiedon ystävät saavat omansa, esimerkiksi talitiaisen kerrotaan tarvitsevan 20 asteen pakkasessa päivän aikana 240 auringonkukansiementä saadakseen tarpeeksi energiaa.

Lintujen talviruokinta on suosituin tapa harrastaa lintuja ja Leivon arvion mukaan sitä tekee jopa 500 000 taloutta. Lintujen elintapojen lisäksi kirja kertoo myös niiden ruokkijan tavoista kirjoittajan omakohtaisten kokemusten kautta. Ruokkiminen ei ole pelkästään luonno auttamista, vaan se tuo myös iloa, tietoa, estetiikkaa, ajanvietettä ja oppimista.

Upeakantinen teos on yhtä aikaa tietopaketti, kuvakirja kuin leppoisa luontokirja. Se sopii erinomaisesti jokaiselle lintujen ruokkijalle ja kannustaa perehtymään talvisiivekkäisiin entistä tarkemmin. Erityismaininta kannesta, jossa linnut kuin kurkkivat kirjan sisään ja kehottavat lukijan tekemään samaa.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...