Niklas Aronsson, Bill Zetterström ja Dan Zetterström: Lintupäiväkirja 2020

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Havaintojen kirjaaminen on oleellinen osa lintu- ja luontoharrastusta. Vaikka havaintojen ilmoittaminen tapahtuu nykyään pääosin sähköisesti, niin monen oma havaintovihko- tai päiväkirja on yhä perinteisessä muodossa. Lintupäiväkirja 2020 tarjoaa kovakantisen vuosikalenterin, joka sopii hyvin vaikkapa oman pihan havaintojen seuraamiseen.

Rakeenteeltaan Lintupäiväkirja on tyypillinen almanakka, jossa vuoden jokaiselle päivälle on samansuuruinen tila. Säähavaintojen seuranta on tehty helpoksi, sillä joka päivän kohdalla on viisi sääsymbolia, joista voi rengastaa parhaiten osuvan.

Lintupäiväkirjan kovakantisesta kalenterista tekevät huippuluokan teoksen piirroskuvat sekä pienet tekstit niiden lomassa. Dan Zetterström on yksi arvostetuimmista lintumaalareista, joka on ollut tekemässä muiden muassa Euroopan lintuopasta. Tekstissä on esitelty yksi ajankohtaan sopiva laji viikoittain.

Suurta määrää havaintoja ei yhdelle päivälle mahdu, mutta tämä teos onkin tarkoitettu ennemmin kotiin kuin maastoon.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...