Cory Doctorow: Little Brother

Little Brother

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marcus on nuori mies, joka sattuu väärään paikkaan väärään aikaan. Marcus on kavereidensa kanssa livistänyt koulusta pelaamaan ARG-peli Harajuku Fun Madnessia, kun San Franciscossa tapahtuu massiivinen terrori-isku. Marcuksen kaveri loukkaantuu, mutta kun kaverit yrittävät pyytää apua, Department of Homeland Security nappaa heidät talteen epäiltyinä terrori-iskuista ja kuljettaa jonnekin aggressiivisiin kuulusteluihin, joissa ei tavallisista pidätettyjen oikeuksista ole tietoa.

Marcus ei katoa järjestelmän pyörteisiin, vaan pääsee vapaaksi. DHS lupaa kuitenkin pitää Marcuksen tekemisiä silmällä. Marcus ei lannistu, vaan aloittaa vastarintaliikkeen. DHS on tehnyt San Franciscosta poliisivaltion ja piinaa terrorismin vastaisen sodan nimissä viattomia kaupunkilaisia. DHS on muun muassa laittanut Marcuksen läppärin tarkkailuun. Marcus ei hätkähdä, vaan rakentaa Xboxista ja vahvasti salatusta Linuxista Xnet-verkon, jota DHS ei pysty vakoilemaan. Pikkuhiljaa Marcuksesta tulee jonkinlainen vallankumousjohtaja, joka organisoi vastarintaa DHS:ää kohtaan.

Little Brother on nuortenkirjaksi tuhti paketti. Se on vallankumouksellinen ja opettavainen. Se kannustaa vastustamaan mielivaltaa ja yksityisyyden loukkaamista epämääräisen yleisen hyvän nimissä. Kirjaan mahtuu paljon luennointia tarpeellisista asioista, kuten kansalaisoikeuksista ja kryptografiasta. Se on julma kuva kylmästä tulevaisuudesta – tai nykypäivästä, kyllä maailmaan näin hullua menoa terrorismin (ja piratismin ja lapsipornon) vastaisen taistelun nimissä mahtuu. Little Brother on moderni version Vuonna 1984:stä ja sellaisena sekä pelottava että tarpeellinen.

Kirjan saa ekirjana ilmaiseksi Doctorow’n nettisivuilta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...