Michael Connelly: Lohikäärmeen merkki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Veteraanietsivä Harry Bosch kohtaa kirjassaan pahimman painajaisensa. Painajaisen, jonka vain tytärtään estoitta rakastava isä voi kohdata.

Kaikki alkaa Los Angelesista, kun Bosch tutkii kiinalaisen pikkukaupanpitäjän murhaa. Rikos näyttää kaikkien mielestä selvästi tyypilliseltä jengiläisten teolta, mutta etsivää jokin asia jää vaivaamaan. Johtolanka toisensa perään johdattaa Boschin syvälle keskelle mahtavia ja pelättyjä triadeja, kiinalaisten rikollisliigoja.

Bosch ei välitä triadeista kerrotuista karmeista tarinoista eikä myöskään ota kuuleviin korviinsa varoituksia, kun häntä kehotetaan vakavasti luopumaan jutun jatkotutkinnasta. Hän saa kuitenkin videoviestin, jossa näytetään Boschin tytärtä Madelinea, joka asuu Hong Kongissa äitinsä kanssa. Videossa Madeline istuu tuoliin sidottuna, odottaen isäänsä pelastamaan hänet.

Kun Bosch säntää Hong Kongiin välittömästi, alkaakin tapahtua. Hän penkoo esiin yksityiskohtia sieppaamista alusta lähtien, koulutovereista ja tyttökavereista aloittaen. Sitkeä etsivä ei hellitä, hän aikoo rangaista kidnappaajia omakätisesti. Kovalla kädellä. Ikävä kyllä, taistelu on lopulta hyvin rankka kaikille osapuolille. Lopulta Madeline kuitenkin pelastuu itkien isänsä turvaan.

Lohikäärmeen merkki on Connellylta jälleen varsin ovela ja toimintapainotteinen trilleri, josta ei inhimillisyyttäkään puutu. Kirja pitää hyvin otteessaan eikä tätä mielellään jätä kesken. Suosittelen kaikille ovelien käänteiden, toiminnan ja älykkäiden etsivien ystäville, joille perhe-elämän kuvaus ja traagiset käänteetkään eivät ole aivan vieraita. Hieman poikkeava trilleri tällä kertaa!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...