Michael Connelly: Lohikäärmeen merkki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Veteraanietsivä Harry Bosch kohtaa kirjassaan pahimman painajaisensa. Painajaisen, jonka vain tytärtään estoitta rakastava isä voi kohdata.

Kaikki alkaa Los Angelesista, kun Bosch tutkii kiinalaisen pikkukaupanpitäjän murhaa. Rikos näyttää kaikkien mielestä selvästi tyypilliseltä jengiläisten teolta, mutta etsivää jokin asia jää vaivaamaan. Johtolanka toisensa perään johdattaa Boschin syvälle keskelle mahtavia ja pelättyjä triadeja, kiinalaisten rikollisliigoja.

Bosch ei välitä triadeista kerrotuista karmeista tarinoista eikä myöskään ota kuuleviin korviinsa varoituksia, kun häntä kehotetaan vakavasti luopumaan jutun jatkotutkinnasta. Hän saa kuitenkin videoviestin, jossa näytetään Boschin tytärtä Madelinea, joka asuu Hong Kongissa äitinsä kanssa. Videossa Madeline istuu tuoliin sidottuna, odottaen isäänsä pelastamaan hänet.

Kun Bosch säntää Hong Kongiin välittömästi, alkaakin tapahtua. Hän penkoo esiin yksityiskohtia sieppaamista alusta lähtien, koulutovereista ja tyttökavereista aloittaen. Sitkeä etsivä ei hellitä, hän aikoo rangaista kidnappajia omakätisesti. Kovalla kädellä. Ikävä kyllä, taistelu on lopulta hyvin rankka kaikille osapuolille. Lopulta Madeline kuitenkin pelastuu itkien isänsä turvaan.

Connellylta jälleen varsin ovela ja toimintapainotteinen trilleri, josta ei inhimillisyyttäkään puutu. Kirja pitää hyvin otteessaan eikä tätä mielellään jätä kesken. Suosittelen kaikille ovelien käänteiden, toiminnan ja älykkäiden etsivien ystäville, joille perhe-elämän kuvaus ja traagiset käänteetkään eivät ole aivan vieraita. Hieman poikkeava trilleri tekijältään tällä kertaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Arvostelussahan kaikki tulikin sitten jo selväksi, ei tarvinne kirjaa lukeakaan…

  2. Jos olet sitä mieltä, voit varmaan lukea kaikista kirjoista vaikkapa vain kustantajan esittelyt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...