Nonna Wasiljeff: Loukkupoika

Loukkupoika

Osta kirja itsellesi

15-vuotias Aaron asuu Loukussa, vankilassa, josta on vain yksi ulospääsy: jotkut päätyvät joskus Loukun Toiselle tasolle. Se on salaperäinen paikka, josta kukaan ei halua puhua.

Toinen epäsuosittu puheenaihe ovat Tomut, Loukun vartijat. Tomuja ei katsota silmiin, heille puhutaan vain kun he kysyvät ja silloinkin vastataan vain kysymykseen. Mitä vähemmän Tomut sinuun huomiotaan kiinnittävät, sen parempi.

Aaron on poikkeus Loukun asukkaiden keskuudessa, sillä hän on syntynyt Loukussa, eikä ole koskaan nähnyt maailmaa Loukun ulkopuolella. Aaron ei tunne isäänsä, äiti taas on viety jo Toiselle tasolle.

Eräänä päivänä Loukkuun tuodaan kuitenkin veljekset, jotka alkavat suunnitella pakoa, ja Aaron sotkeutuu juoniin ja niiden seurauksena päätyy vaikeiden valintojen eteen: pysyäkö yhä Loukussa vai lähteäkö kohti Toista tasoa.

Loukkupoika on jännittävä aloitus uudelle fantasiasarjalle. Aaronin matka on melkoinen trilleri ja jää kirjan lopussa pahasti kesken, joten toivottavasti jatkoa seuraa pian.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...