Markku Sadelehto (toim.): Lovecraftin lähteillä

Lovecraftin lähteillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lovecraftin lähteillä -kokoelman on koostanut Markku Sadelehto, jolla on takanaan todella laaja tietämys Lovecraftin aikakauden kauhukirjallisuudesta. Kirja käynnistyykin hänen esipuheellaan, joka läpikäy kirjan kirjoittajia ja novelleja. Esipuhe avaa syitä miksi juuri kyseiset teokset ovat päätyneet kirjaan, joka on tärkeää kokoelman yhteisen asian ilmaisussa.

Kirjaan on mahtunut tuotoksia kahdeltatoista kirjoittajalta. Näiden joukkoon mahtuu muutamia tuttuja nimiä kuten Robert E. Howard, Clark Ashton Smith ja Robert Bloch. Näiden vastapainoksi onkin sitten joukko suurelle yleisölle tuntemattomia nimiä.

Ensimmäinen novelli on Robert Blochin Kulkija tähdistä, joka on varmasti valikoitunut kokoelmaan teemansa takia. Kyseessä nimittäin on Lovecraftin mytologiaan pohjautuva Cthulhu -tarina, joka on samalla juuri sitä, mitä lukija kirjalta odottaakin. Seuraavat novellit käsittelevät kauhua vähän eri lähtökohdista. On monenmoista hirviötä, liskoihmisiä ja noituutta.

Itselle mielekkäin novelleista on yhteisnovelli Arvoitus tuolta puolen, jossa C. L. Moore, A. Merritt, H. P. Lovecraft, Robert E. Howard ja Frank Belknap Long iskevät päänsä yhteen kirjoittaen vuoron perään yhteistä tarinaa. Suomennos osoittaa kirjoittajan vaihtumisen lihavoimalla vaihtumisen. Tästä tarinasta paistaa ennen kaikkea kirjoittamisen hauskuus kyseisille herroille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...