Nuoren leidin ensimmäinen kokonainen sarjakuva-albumi, vaikka hänen strippejään on ollut toki julki aikaisemminkin. Erilainen, vähän pelottava, lopulta minusta kuitenkin erittäin hellyttävä tarina tytöstä, joka muuttaa vieraaseen kaupunkiin ja etsii jotakuta. Tai joku etsii häntä. Tai ehkäpä hän etsiikin itseään… Hän on kadottanut kasvonsa ja arvelee, että ne palaavat vielä — ne löytyvät lopulta, se täytyy paljastaa. Painajainen kiusaa tyttöä, huijariopas johtaa harhaan ja kukaan muu ei näe häntä.
Tarinan voi toki tulkita monellakin eri tavalla — jokainen lukija tulkitkoon omallaan. Tarinassa esiintyy tytön lisäksi myös Painajainen eli Painis sekä Sheriffi, jotka tuovat olemukseltaan mieleen Suuret Muinaiset. Pelko ja kauhu vaihtelevat etsimisen ja löytämisen ilon välillä. Tekstiä on riittävän vähän ja se sijoittuu vinkeästi antaen tilaa itse piirroksille.
Mielenkiintoinen ja erilainen piirrosjälki — pieniä yksityiskohtia ja välillä hyvin suuria ja vetäviä linjoja. Tekijä on opiskellut sarjakuvaa sekä Suomessa että Ranskassa, joka on varmasti vaikuttanut myös tuotantoon.
Itse pidin albumista paljon. Hienoa, uutta suomalaista sarjakuvaa jälleen nuoren leidin tekemänä! Vinkiksi vielä, että kissaihmisetkin ehkä pitäisivät tästä. Suosittelen kaikille kotimaisen sarjakuvan ystäville, sekä nuorille että aikuisille. Vielä erikoisuutena sivujen alalaidassa käännös englanniksi eli sopii vaikka lahjaksi muualla asuville ystäville!