Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa

Lukija aamujunassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä tapahtuu kirjoille, joita kukaan ei halua?

Guylain Vignolles on töissä paperinkierrätystehtaassa, jossa helvetillinen kone syö ja murskaa kirjoja tehden niistä materiaaleja uusiin kirjoihin. Joskus se syö ja murskaa muutakin – koska sille jää nälkä. Guylain pelastaa töiden lomassa yksittäisiä sivuja, joita sitten lukee ääneen aamulla työmatkalla junassa. Kirjat, niiden kierrätys ja kirjoittaminen aloittavat pienessä romaanissa monta tarinaa, jotka saavat hymyilemään mutta myös tipan linssiin. Kuinka voikaan paperin kierrättäminen sattua sieluun.

Lukija aamujunassa on jälleen tyypillinen pienoisromaani Ranskanmaalta, siellä näitä ihastuttavia kirjasia osataan tehdä. Ihmiset ovat arkisuudessaankin omalaatuisia ja rakastettavia. Jokaisesta päivästä voi löytyä taikaa ja se oikea ei välttämättä ole unelmien prinssi moitteettomassa puvussa lihavalla pankkitilillä – maailmassa on paljon tärkeämpiäkin asioita.

Lukija aamujunassa aloittaa monta tarinaa ja osa jää elämään vailla ratkaisua. Kirjan alun melankolisuus muuttuu loppua kohti söpön romanttiseksi, mikä on varmasti tarkoituskin, mutta lukijalle muutos on kuin genren vaihdos.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...