Magnus Braaten ja Kenneth Fossheim: Lunnaat : rikostapaus, joka järkytti Norjaa

Lunnaat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Norjalainen Anne-Elisabeth Hagen katoaa kotoaan 31.10. vuonna 2018. Anne-Elisabethin puoliso, vaatimatonta elämää viettävä miljonääri Tom Hagen löytää kodistaan raahausjälkiä ja lunnaskirjeen. Norjan poliisi aloittaa laajan ja kalliin tutkimuksen, jonka seurauksena Tom Hagen pidätetään. 

Katoamisen aikaan Tom ja Anne-Elisabeth ovat olleet yhdessä 49 vuotta. Avioliitto on kestänyt Anne-Elisabethin syrjähypyn. Syrjähypyn seurauksena Tom on kuitenkin vaatinut avioehtoon muutoksia, jotka jättäisivät avioeron sattuessa Anne-Elisabethin vaille osuutta Tomin hankkimasta omaisuudesta.  

Nyt Tomilta vaaditaan yhdeksää miljoonaa euroa lunnaina. Jos Tom ei suostu maksamaan, Anne-Elisabeth surmataan. Lunnaskirjeessä Tomia varoitetaan ottamasta yhteyttä poliisiin, mutta hän ilmoittaa sieppauksesta viranomaisille. Norjan poliisi saa tutkittavakseen yhden vaikeimmista tapauksistaan, eikä se selviydy tutkinnasta ilman virheitä. 

Norjalaiset toimittajat Magnus Braaten ja Kenneth Fossheim ovat tehneet Anne-Elisabeth Hagenin katoamisesta kirjan Lunnaat. Kirja käy läpi tapahtumia ja poliisitutkintaa sekä rikoksen osapuolten lausuntoja. Lukija kohtaa saman mysteerin kuin poliisikin. 

Braaten ja Fossheim kertovat Lunnaiden alkusanoissaan, etteivät ole tehneet kirjaa esittääkseen syyllisyyskysymyksiä. Niin ei myöskään käy, sillä toimittajat tarkastelevat asianomaisten toimia objektiivisesti. Lunnaat on kirjoitettu hyvin, eikä se suostu antamaan helppoja ratkaisuja tai tekemään halpoja spekulaatioita. Tätä arvostelua kirjoittaessani ketään ei ole tuomittu Anne-Elisabethin sieppauksesta. Anne-Elisabeth Hagen on yhä kateissa. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...