Rachel Bright ja Jim Field: Lupaan, sanoi panda

Lupaan, sanoi Panda

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rachel Bright on kirjoittaa riimiteltyjä kuvakirjoja. Lupaan, sanoi panda on yhdeksäs suomennos Brightiltä.

Kaukana vuoren rinteillä asuu pieni pandaperhe. Sen perheen pienimmät Tupsu ja Hipsu ovat luvanneet äidilleen pysyä aina pihapiirissä. Tupsu kuitenkin tahtoo seikkailla ja Hipsu lähtee sisaruksensa perään. Yhdessä he joutuvat seikkailuun, joka osoittaa, etteivät äidin säännöt olleet turhia.

Kirjan tarinassa keskiössä on sisaruksen auttaminen ja lupausten pitäminen. Pihapiiristä peräkkäin poistuvat pikkupandat rikkovat lupaustaan äidilleen ja tämä antaa mahdollisuuden käydä lapsen kanssa keskustelua, mitä missäkin tilanteessa olisi kannattanut tehdä.

Riimitellyt lastenkirjat eivät aina käänny suomeksi kovin luontevasti. Katariina Kallion riimittely on kuitenkin sujuvaa ja välittää niin rytmin kuin sanoman.

Jim Fieldin kuvitus on ällistyttävää. Parhaimmillaan koko aukeaman kattavat kuvat ovat täynnä väriloistoa. Osa kuvista ei myöskään kohdenna tarinan keskipisteeseen, vaan karkuun lähtevä pikkupanda saattaa sijaita sivun alareunassa. Se vaatii lukijalta hieman enemmän keskittymistä tarinaan.

Lupaan, sanoi panda on toimiva lastenkirja. Sitä voi suositella riimittelyn ansioista erityisesti kevyistä lukukokemuksista pitäville lapsille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...