Pauli Kallio ja Reetta Niemensivu: Lyhenevä kesä 3 : Baskervillen villakoirat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kesä jatkuu vielä, ja Antero, Jaakko ja Annikki kokevat taas paljon uutta. Iso juttu on Jaakon uusi polkuauto, jolla otetaan hirmuisia kilpailuja, ja joka aiheuttaa vähän kateuttakin. Annikki on oppinut vähän lukemaan, mutta koska nuket eivät vielä osaa, on hyvä, että Annikki lukee heille. Eläintensuojeluakin ehditään harrastaa: miksi kerätä perhosia, kun kirjoissa on kuitenkin hyvät kuvat, ja ehkäpä se katiska olikin ihan tyhjä… Yksi iso kysymys jää vaille vastausta: miksi hillo laitetaan purkkiin, jota ei voi nuolla puhtaaksi?

Pauli Kallion kirjoittama ja Reetta Niemensivun piirtämä Lyhenevä kesä kuvaa hyväntuulisesti ja lämminhenkisesti maalaisidylliä lasten näkökulmasta. Sanomalehti Kalevan sunnuntaisarjana ilmestyvä sarjakuva on nyt edennyt kolmanteen kokoelmaansa nimeltä Baskervillen villakoirat. Sarjan perusasiat ovat kunnossa: jutut ovat viihdyttäviä, hyvin suunniteltuja ja taiten toteutettuja. Pidän Reetta Niemensivun tunnistettavasta kuvitusjäljestä. Lapsekkaan reipas ja värikylläinen sarjakuva on parhaimmillaan vauhdikkaissa kohtauksissa, joita päähenkilöt tuntien maalaismaisemassa kyllä riittää. Nokkela sanailu kuuluu myös asiaan, ja monille sananlaskuille löytyykin selitys Anteron, Jaakon ja Annikin puuhissa.

Kuten albumin esittelytekstissä sanotaan, molemmilla tekijöillä on vankka omakohtainen kokemus lapsena olemisesta, ja se kyllä näkyy Lyhenevän kesän sarjoissa. Lyhenevä kesä on syyskuiseen sateeseen ikkunan läpi katsovalle bloggarille kuin tuulahdus menneestä lämmöstä, muisto mukavasta suvesta, lapsuuden mökkimatkoilta. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...