V. E. Schwab: Magian syvempi sävy

Magian syvempi sävy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kell käytti hyvin omituista takkia.

Siinä ei ollut yhtä puolta, kuten tavallista, eikä kahta, mikä olisi odottamatonta, vaan useita, mikä oli tietenkin mahdotonta.

V. E. Schwab on hienosti osannut avata kirjansa sen parhaalla yksityiskohdalla. Mikään tässä kirjassa ei ole niin hienoa kuin sen päähenkilö Kellin monikerroksinen takki. Se on hauska yksityiskohta maagisesta maailmasta.

Magian syvempi sävy sijoittuu kolmeen eri Lontooseen. On ankea ja taiaton Harmaa Lontoo, eloisa ja taiantäyteinen Punainen Lontoo ja sadistisen hallitsijaparin armottomasti hallitsema Valkoinen Lontoo, jossa taikuutta on, mutta se on keskittynyt harvoille ja valituille.

Sitten on toki Musta Lontoo, joka on tosin jo aikaa sitten tuhottu jälkeäkään jättämättä, sillä Mustassa Lontoossa taikuus karkasi vallan tasapainosta ja oli tuhota kaiken…

Kell on Antari, harvinaislaatuinen henkilö, joka pystyy liikkumaan rinnakkaisten todellisuuksien välillä. Kell on kotoisin Punaisesta Lontoosta, mutta sukkuloi maailmojen välillä viemässä viestejä hallitsijoiden kesken – ja tehden siinä sivussa pientä salakuljetusbisnestä.

Toinen päähenkilöistä on Lila, Harmaan Lontoon asukki ja huono-osainen taskuvaras, joka sattuu törmäämään Kelliin ja varastaa tämän taskusta jotain pientä ja vaarattomalta näyttävää, mutta kuitenkin niin merkittävää, että se kietoo Lilan ja Kellin kohtalot loppukirjan ajaksi yhteen.

Magian syvempi sävy tarjoaa runsasta ja rikasta maailmanrakennusta. Puitteet seikkailulle ovat todella kiehtovat. Kirja on Shades of Magic -trilogian avausosa, mutta ei erityisemmin vaikuta trilogian avaukselta, vaan on ehjä, kokonainen tarina, eikä jää kesken – mutta jättää kyllä vahvan halun palata takaisin kirjan maailmaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...