Stephen King: Satumaa

Satumaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä vaiheessa lukemattomia kirjoja julkaisseen Stephen Kingin julkaisutahti tuntuu sen kuin kiihtyvän. Satumaa on hänen yhdeksäs teoksensa viimeiseen viiteen vuoteen. Näistä teoksista osa ei ole edes mitään lyhyen fiktion rajamailla liikkuvia vihkosia, tämä Satumaakin on ihan kunnioitettavat ~650 sivua.

Satumaa oli ehdolla GoodReadsin vuoden fantasiakirjaksi ja Bram Stoker -kauhupalkintoon. Se ei onnistunut voittamaan kumpaakaan, mutta jo ehdokkuus osoittaa kirjan olleen hyvin vastaanotettu.

Satumaan päähenkilö on Charlie Reade, seitsemäntoistavuotias nuori, jonka äiti on menehtynyt ja isä toipuva alkoholisti. Eräänä päivänä hän huomaa naapurissa asuvan vanhan miehen saaneen sairaskohtauksen. Hän soittaa tälle ambulanssin ja vahtii tämän koiraa miehen ollessa sairaalassa. Miehen palattua sairaalasta he ystävystyvät.

Ajan kuluessa naapuri kuolee, jättäen koko omaisuutensa Charlielle. Omaisuuden mukana tulee tunnustus: hän on todellisuudessa hyvin vanha ja hänen pihansa vajan kautta pääsee toiseen maailmaan.

Tässä kirjassa on samaa kuin monissa muissa Kingin myöhemmän tuotannon kirjoissa: King on siirtynyt suureksi osaksi pois kauhusta. Vaikka teoksessa on häivähdyksiä siitä, itse sijoittaisin tämän vahvasti fantasian puolelle. Se on minusta todella sääli, sillä kirja on huomattavasti jännittävämpi niin kauan kuin fantasiaelementit pysyvät piilossa. Tämä mielipide tulee vielä henkilöltä, joka ei todellakaan vierasta fantasiagenreä, vaan on sen fani.

Toinen ero Kingin tuotannon sisällä on, että jälkineljänneksen kirjat, kuten myös Satumaa, ovat heikommin editoituja. Lisäkierros editointia tai muuten ytimekkäämpi ote toimittamiseen olisi hionut Satumaan vielä nykyistä paremmaksi teokseksi.

Stephen Kingin teokset ovat aina huomion arvoisia. Satumaata voi suositella niin Kingin faneille kuin myös fantasiasta pitäville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...