Richard Chizmar ja Stephen King: Gwendy

Gwendy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Stephen Kingin ja Richard Chizmarin Gwendy kokoaa yksiin kansiin kolme pienoisromaania. Tammi julkaisi nämä pienoisromaanit myös yksittäisinä äänikirjoina.

“Gwendyn lippaassa” tuntematon henkilö antaa 12-vuotiaalle Gwendylle puisen lippaan. Lippaassa on kahdeksan nappia, joita painamalla tapahtuu pahoja asioita. Samalla kun Gwendy alkaa saavuttamaan helposti kaiken mitä yrittää, herää samalla kysymys mistä lippaassa on kysymys.

Seuraavassa kahdessa pienoisromaanissa Gwendy jatkaa lippaan houkutuksen kanssa taistelua. Kuten monet Kingin viimeaikaisista kirjoista, Gwendyn kauhu ei ole ihan hänen klassista kauhua. Tarinan pelottavuus muodostuu enemmänkin tilanteen selittämättömyydestä.

Ensimmäinen pienoisromaaneista, “Gwendyn lipas”, alkoi Kingin omana työnä. Hän ei kuitenkaan saanut kirjoitettua romaania loppuun ja antoi sen Richard Chizmarin päätettäväksi. Kokoelman toinen osa on yksin Chizmarin käsialaa, kun taas kolmannessa osassa parivaljakko yhdistävät voimansa. Kolmas pienoisromaani oli Locus-palkintoehdokkaana.

Viimeaikaiset Kingin kirjat ovat kärsineet hieman editoinnin puutteesta. Gwendyn pienoisromaanit eivät tästä kärsi. Kenties se on Chizmarin vaikutusta, tai sitten pienoisromaanin tiukemman formaatin seurausta.

Stephen Kingin ja Richard Chizmarin Gwendy on hyvä kauhukirja, joka kelpaa varmasti lukulistalle pimeneviiin syysiltoihin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 314 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...