Alex Schulman: Malman asema

Malman asema

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja kertoo junamatkoista ja ihmisistä. Matka on Malmaan, jonka aseman lähellä on talo, joka liittyy vahvasti tässä kirjassa esiteltäviin ihmisiin.

Schulman on edellisissä kirjoissaan käynyt läpi omaa elämäänsä ja sen kipukohtia, ja sama matka jatkuu. Nyt ollaan fiktiivisessä tarinassa, mutta aiheet ovat jokseenkin samoja.

Kirjan henkilöillä on jokaisella oma ongelmansa, joka juontaa jo eletystä elämästä ja kulkee mukana. Ei siis mitään herttaisia kohtaloita. Perhesalaisuuksia, aviokriisejä, lasten hylkäämisiä – tapauksia, jotka siirtyvät seuraaville sukupolville.

Pääosassa on Harriet ja kun muita henkilöitä kulkee mukana, he paljastuvat pikkuhiljaa. On Bo, joka on Harrietin isä…

“Minä rakastan sinua, isä”, Harriet sanoo.
Isä panee silmät kiinni. Hän hipaisee nenänjuurta ja hengittää raskaasti. Hetken näyttää kuin hän aikoisi vastata Harrietille, hän avaa suunsa, mutta ääntä ei kuulu.

Lisäksi Harriet on Oskarin vaimo, Yanan äiti. Harrietin äiti ja sisar ovat myös mukana. Kaikki nämä esitellään erikseen ja kun päästään loppuun, palapeli on valmis ja yhteydet nivottu. Eräänlainen jännite säilyy koko matkan ajan.

Schulmanin tyyli on varsin kuvailevaa ja hän ikään kuin maalaa lukijalle taulun koko tarinasta. Sitä on sitten hyvä katsella ja nauttia.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...