Erkki Huhtamo ja Sonja Kangas (toim.): Mariosofia : Elektronisten pelien kulttuuri

Osta kirja itsellesi

Mariosofia on johdatus elektronisten pelien maailmaan, alan ensimmäinen kotimainen akateeminen teos. Kirjan kirjoittajat ovat alan suomalaisia ja ulkomaalaisia asiantuntijoita. Aiheet käsittelevät pelien kulttuuria laajasti ja mielenkiintoisesti. Osansa saavat niin elektronisten pelien historia, kulttuuriset ilmenemismuodot sekä sukupuoli- ja väkivaltakysymykset. Pidin itse erityisesti viimeksimainituista – pelikulttuurin maskuliinisuus on minuakin kovasti mietityttänyt kysymys.

Elektroniset pelit pääasiassa taakseni jättäneenä olisin mieluusti lukenut muunkinlaisesta pelikulttuurista, mutta kaikkea ei kai voi saada. Mariosofia on joka tapauksessa erinomaisen tarpeellinen teos, joka toivottavasti toimii jonkinlaisena alkusykäyksenä pelien laajemmalle akateemiselle tutkimukselle. Suosittelen kaikille, jotka ovat koskaan pelanneet tietokonepelejä!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...