Erkki Huhtamo ja Sonja Kangas (toim.): Mariosofia : Elektronisten pelien kulttuuri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mariosofia on johdatus elektronisten pelien maailmaan, alan ensimmäinen kotimainen akateeminen teos. Kirjan kirjoittajat ovat alan suomalaisia ja ulkomaalaisia asiantuntijoita. Aiheet käsittelevät pelien kulttuuria laajasti ja mielenkiintoisesti. Osansa saavat niin elektronisten pelien historia, kulttuuriset ilmenemismuodot sekä sukupuoli- ja väkivaltakysymykset. Pidin itse erityisesti viimeksimainituista – pelikulttuurin maskuliinisuus on minuakin kovasti mietityttänyt kysymys.

Elektroniset pelit pääasiassa taakseni jättäneenä olisin mieluusti lukenut muunkinlaisesta pelikulttuurista, mutta kaikkea ei kai voi saada. Mariosofia on joka tapauksessa erinomaisen tarpeellinen teos, joka toivottavasti toimii jonkinlaisena alkusykäyksenä pelien laajemmalle akateemiselle tutkimukselle. Suosittelen kaikille, jotka ovat koskaan pelanneet tietokonepelejä!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...