Lars-Henrik Olsen: Mikä eläin? : Eläinten jäljet ja elintavat

Mikä eläin?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikä eläin? luo varsin kattavan katsauksen Suomen luonnossa eläviin nisäkkäisiin. Kirja sopii erinomaisesti otettavaksi mukaan luontoretkelle, sillä sen avulla on helppo tunnistaa eläinten luontoon jättämiä jälkiä. Mukana ovat muun muassa tassunjäljet, ulosteet, hampaanjälkiä, kalloja, ruokailupaikkoja ja paljon muuta.

Kirjassa on myös panostettu kuviin, ja sekä valo-, että piirroskuvien avulla pientenkin lasten on helppo innostua kirjasta. Meidän perheessämme Mikä eläin? -kirja otettiinkin ilolla vastaan, ja olemme ehtineet tutkailla jo monet eläinten jäljet kirjan opastuksella. 4-vuotiaaseen erityisesti kuvat eri eläinten ulosteista tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

Vaikka kirja painottuu nisäkkäisiin, mukana on myös lintujen ja hyönteisten luontoon jättämiä merkkejä. Eläimet ja niiden elintavat on esitelty tiiviisti ja selkeästi, ja kirjaa on suhteellisen pienen koon vuoksi helppo kantaa mukana retkillä. Varsinkin tällaiselle luontoharrastajalle, jonka biologian tunneista on jo aikaa, kirja tarjoaa asiantuntevan, värikkään ja innostavan tietopaketin Suomen luonnossa elävistä nisäkkäistä ja niiden elintavoista.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...