Tässä Heidi Viherjuuren kirjasarjassa käsitellään tunteita, joita maantieteellinen etäisyys sukulaisiin herättää. Kirjavinkkien avustajanakin toiminut Viherjuuri asuu itse Kölnissä, joten omakohtaista kokemusta pitkänpuoleisesta mummolamatkasta löytyy. Sarjan aikaisemmissa osissa käsiteltiin pitkää matkaa mummolaan (Ollaanko nyt perillä?) ja mummon mökillä olemista, kun isä ja ystävät ovat kotimaassa.
Milloin mummo tulee? kääntää asetelman nyt niin päin, että mummoa odotellaan saapuvaksi kotona. Kun mummoa tulee ikävä, äiti ehdottaa, että mummo kutsutaan kylään. Mummo lupaa tulla, mutta se ei tietenkään tapahdu ihan hetkessä. Mummon pitää suunnitella matka, jonka mummo mieluummin taittaa muuten kuin lentokoneella. Odottamista helpottamaan askarellaan odotuskalenteri. Pitää myös miettiä, mitä kaikkea mummon kanssa haluaa tehdä, ja mahtaako mummo ylipäänsä pärjätä isossa kaupungissa?
Kirjassa kuvataan lapsiperheen elämää. Henna Ryynäsen kuvituksesta välittyy kevyesti, että ollaan ulkomailla, mutta mitenkään korosteisen eksoottisia tarinan puitteet eivät ole. Kuvitustyylissä vähän ihmetyttää nimettömän päähenkilön ja tämän äidin vitivalkoisuus, kun kaikilla muilla henkilöillä on joku ihonväri. Ihmiset ovat persoonallisen näköisiä; tyyli ei ole ihan täysosuma minun makuuni.
Milloin mummo tulee? on tahdiltaan rauhallinen ja odottavasta tunnelmastaan huolimatta leppoisa kuvakirja. Sen parissa voi miettiä, miltä odottaminen tuntuu ja miten odotuksen tuskaa voisi helpottaa. Vaikka kaukana asuvia sukulaisia ei olisikaan, odotuksen vaikeus on tietysti tuttua kaikille lapsille.