Aaron Birch, Simon Brew ja James Hunt (toim.): Minecraft : Pelaajan kirja

Osta kirja itsellesi

Minecraft on yksi maailman menestyneimpiä tietokonepelejä. Pelissä on sen verran reippaasti syvyyttä, että erilaiselle opaskirjallisuudelle on paljon kysyntää. Tämä Pelaajan kirja lupaa kannessa ”runsaasti voittavia strategioita!”, mikä on huvittavaa, koska Minecraft jos mikä on peli, jota ei oikeastaan ole mahdollista voittaa.

Kirja on kuitenkin varsin kattava. Se aloittaa perusteista kuten pelin asentamisesta ja aloittamisesta. Keskitasolla päästään rakentamisohjeisiin, eläinten kasvattamiseen, kyläläisiin ja sen sellaiseen. Edistyneille pelaajille on tarjolla juttua Hornan ja Äären ihmeistä, loppupahiksista ja verkkopeleistä.

Tietosisältö on kunnossa: kyllä näillä opeilla pelissä alkuun pääsee ja pidemmällekin. Kirja toimii myös johdatuksena Minecraftille altistuville sivullisille: voin luvata, että kun kirjan selailee läpi, ymmärrys lähipiiriin kuuluvan Minecraft-hörhön jutuista kasvaa ainakin 152 prosenttia.

Sisällöstä ei siis ihmeemmin sanomista, paitsi että suomennokseen on päätynyt pari kiusallista toistuvaa käännösvirhettä. Ruoasta puhuttaessa ”drumstick” ei ole ”rumpukapula” ja Minecraftin yksittäisistä hirviöistä ei pidä puhua ”joukkoina”, vaikka englannin sana ”mob” sitä kirjaimellisesti tarkoittaakin. Tässä yhteydessä ”mob” tulee kuitenkin sanasta ”mobile”, eli ”liikkuva”. Lisäksi kirjan taitto näyttää ainakin minun silmiini aika kököltä, vaikkakaan ei lukemista vaikeuttavan huonolta.

Perusopasta aiheesta kaipaavalle Minecraft : Pelaajan kirja on oikein kelpo valinta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ladataan lisää luettavaa...