Jaakko Yli-Juonikas: Mitä uudet Galgalim-silmäni näkivätkään

Mitä uudet Galgalim-silmäni näkivätkään

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mites teillä? Kuinka kauan aiotte sinnellä mukana? Kun näyttäisi, että tässä tulee kestämään.

Jaakko Yli-Juonikkaan heppakirjasarjan kolmannessa osassa Mitä uudet Galgalim-silmäni näkivätkään liikutaan edelleen Konemetsän hevostallien ympäristössä. Talleille on ilmestynyt uusi poika, parikymppinen Heikki, joka tekee tuttavuutta erityisesti tallityllerö Nigellan kanssa. Huomattavasta ikäerosta huolimatta Heikin ja Nigellan ystävyydessä ei ole mitään pahaa. Heikki on syvällä My Little Pony : Ystävyyden taikaa -sarjan brony-kulttuurissa. Tämä pikkutytöille suunnattu animaatiosarja saavutti suuren suosion yllättäen myös 12–35-vuotiaiden poikien ja miesten keskuudessa.

Samaan aikaan poliisi edistyy Konemetsään yhdistettävässä henkirikostutkinnassa. Taustalla jyskyttävät Seriatorin koneet, joiden käynnin vain sankariponit voivat kuulla.

Jaakko Yli-Juonikas on kirjoittanut suurimman osan kirjasta Integraatioteatterin näytelmäksi kaikkine näyttämöohjeineen päivineen, ympäristön kuvailuineen ja efekteineen. Koko teoksen rakenne on pirstoutunut, vääristynyt, kiero. Yli-Juonikas viittaa aika paljon sarjan aiempiin osiin, erityisesti Yö on viisain -teoksen novelleihin. Ihan irrallaan näistä kirjaa on vaikeaa ymmärtää lainkaan.

Mitä uudet Galgalim-silmäni näkivätkään on siis haastava teos, outo ja vieraannuttava, mutta kuitenkin ihmeen kiehtova. Kirjan kansissa muistutellaan jälleen Neuropositronin ystäväverkostosta ansaintakeinona kunnolliseen pyramidihuijaustyyliin. Kestotilaajalle on tarjolla etuja. Eli sarja jatkuu, ja minä ainakin jatkan sen perkaamista.

Voit milloin tahansa katkaista tilauksen, lopettaa lukemisen ja poistua kesken esityksen. Mutta jos keskeytät leikin nyt, et saa koskaan tietää mikä sinuun osui.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...