Johanna Jasmine (toim.): Mräy : Saakelikirjat 13

Osta kirja itsellesi

Sarjakuva-antologioita tulee tätä nykyä luettua suhteellisen harvoin, mikä on sääli, sillä on aina mielenkiintoista lukea, miten monella eri tavalla ihmiset onnistuvat tulkitsemaan antologian kokoavaa aihetta. Antologiat ovat myös oivallinen tapa tutustua uusiin sarjakuvantekijöihin ja tulevaisuuden nimiin. Onneksi tähän pieneen puutteeseen tulee Turun Sarjakuvakerhon vuosittainen Saakelikirjat -julkaisu, joka on kerennyt jo kolmanteentoista osaan. Tämän vuoden teemana on mirri, jota antologian 24 tekijää ovat saaneet tulkita miten parhaiten näkevät.

Sarjakuvasta nousee esiin erityisesti neljä tekijää. Timo Niemen Mitä kissat ajattelevat meistä? tarkastelee ihmisluonnon absurdeja puolia kissojen näkökulmasta. Sarjakuva herättää kysymyksen, onkohan isoaivoisuus sittenkään aivan sellainen etu kuin kuvittelemme. Johanna Jasminen Joefeline kertoo puolestaan nuoruuden identiteetin rakentumisesta – tai tässä tapauksessa pikemminkin rakentamisesta – hyvinkin uskottavalla tavalla.

Eeli Laaninen kertoo hienosti piirretyssä sarjakuvassaan Genitaalikirurgian jälkeen asioita, jotka olisi kenties parempi jättää sanomatta ja Milja Hukuri yllättää monitulkintaisella sanattomalla sarjakuvallaan Suru-Miuku. Myös Katariina ja Ilkka Lapin (eli parivaljakko Lappi & Lappi) onnistunut dialogin käyttö sarjakuvassa Minne mirri häipyi hei? herätti erityistä huomiota.

Hyvää työtä kerhon jäseniltä, ja hieno voimanponnistus sarjakuvakerholta, että vuosittaisia sarjakuva-antologioita on onnistuttu julkaisemaan näinkin säännöllisesti. Jäämme siis odottamaan innolla taas ensi vuotta!

Johanna Jasminen Jofeline kuvaa nuoruuden kipupisteitä osuvasti.
close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...