Meg Gardiner: Muistojenkerääjä

Osta kirja itsellesi

Tekijän toinen Jo Beckett –jännäri. Jo, oikeuspsykiatri eli kuolleiden kallonkutistaja, joutuu todellisen haasteen eteen, kun hänet kutsutaan lentokentälle. Eräs matkustaja on käyttäynyt oudon arvaamattomasti, kärsii muistinmenetyksestä ja reagoi muutenkin asioihin merkillisesti. Muistinmenetyskin on outoa lajia, jossa uudet muistot eivät tallennu pitkäaikaismuistiin. Ainut tapa muistaa, on kirjoittaa asioita ylös ja vilkaista muistilappuja tai kättä. Jos muistaa.

Jotakin muutakin on kuitenkin pahasti pielessä. Muutamat muutkin henkilöt tuntuvat kärsivän samantapaisista oireista, jopa outoja itsemurhia ilmaantuu — vai ovatko ne edes itsemurhia? Jäljet näyttäisivät johtavan eteläafrikkalaisessa laboratoriossa kehitettyyn vaaralliseen aineeseen. Roistojen, pohjasakan sekä tietenkin eri armeijoiden käyttöön soveltuvaan aseeseen.

Gardiner kuljettaa juonta kiemurrellen, pitäen lukijaa jatkuvassa jännityksessä. Mukaan mahtuu erilaisia hämäriä tyyppejä sekä korkeammankin tason edustusta, jos sitten myös murhia, sieppaus, takaa-ajoa sekä toki lopullinen ratkaisu. Ja maailma pelastuu.

Hyvin kirjoitettua ja luistavan kimuranttia toimintaa ja  jännitystä, varsin kekseliästä sellaista. Kaikille trillereiden ystäville taas uusi kiero makupala.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.