Terttu Lensu: Mummo vastaan muu maailma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mummo vastaan muu maailma on hauska kokoelma pakinoita, joita Terttu Lensu on alunperin kertonut radiossa. Suositut mummujutut ovat nyt yksissä kansissa kaikkien luettavissa. Jokainen löytää oman sisäisen mummonsa tästä kirjasta, joltain sivulta. Kirjailija kehottaakin kaikkia kansalaisia, ikään ja sukupuoleen katsomatta, sen löytämään.

Tarinoita piisaa, ne ovat sopivan pituisia ja ne koskettavat, kukin omalla tavallaan. “Mummous on arvokas ominaisuus, kansallinen aarre, luovuuden ikilähde”. Siitä on hyvä lähteä! Mummous on jopa muotia!

Kovin mummomainen olo tästä kirjasta tulee. Sitä voi lukea erilaisista mummotyypeistä ja todeta, kuinka alkuperäismummolaji on katoamisvaarassa ja millainen se oikeastaan oli. Onko mummo vanha? Millainen on nykymummo ja millaiset ovat hyvän vaarin ominaisuudet? Mummo muistelee omaa nuoruuttaa ja kummastelee kaikkea nykyajan kotkotuksia.

Mummo miettii ja tarkkailee ja katsoo maailmaa monelta kantilta. Kyllä tämä kirja on lukemisen arvoinen paketti. Väkisinkin tulee mieleen Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, joka voisi kyllä tutustua mummoon, sillä niin on saman suuntainen katsomus.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...